Čelsi opet u problemu: Kante odbio novi ugovor, za 10 meseci slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 09:54

Ako se nešto u međuvremenu ne promeni...

Čelsi je tokom leta na izmaku izgubio dvojicu igrača kao slobodne agente. Usled neuspešnih pregovora oko novih ugovora Antonio Ridiger završio je u Real Madridu, a Andreas Kristensen u Barseloni. Sada je tu nova pretnja - kako javlja ugledni The Athletic, prvi pokušaj da Engolo Kante stavi paraf na novi ugovor bio je neuspešan.

Iskusnom francuskom vezisti sadašnji sporazum s Plavcima ističe s poslednjim danom juna 2023. godine. Na Stamford bridžu imali su ideju da na vreme dobiju prvu povratnu informaciju od igrača, da mu 'opipaju puls'. I uspeli su u tome, međutim odgovor nije bio baš kakav su priželjkivali.

Izabrane vesti

U prevodu: Kante je odbio ponudu za nastavak saradnje po formuli 2+1 godina.

Kako to obično biva, u poznim igračkim godinama fudbaleri gledaju da dođu do što dužih ugovora. U ovom slučaju, tvrdi The Athletic, Kante bi bio zadovoljan tek ukoliko bi dobio tri zagarnatovane godine, plus jedna opciona.

Imajući u vidu da mu je već 31 godina, to znači da bi u Londonu ostao najmanje do svoje 35.

Kante je trenutno povređen, od starta sezone odigrao je samo dve utakmice i to je ono što brine nadležne u Čelsiju - da povrede ne postanu učestale. Jer od avgusta 2021. Francuz je čak 127 dana proveo na poštedi. Kada su Tomasa Tuhela neposredno pred otkaz pitali za njegovu situaciju kazao je da će novi ugovor zavisiti upravo od zdravstvenog stanja Engola Kantea.

A nema sumnje da će svoj konačni sud dati i novi trenera Grejam Poter.

Englezi još pišu da su za Kantea interesovanje već pokazala dva premijerligaša, ali i neki klubovi van Engleske. Njegova trenutna plata na bruto nivou iznosi 17.500.000 evra.


tagovi

Ngolo Kante

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara