Čelsi reagovao u poslednjim satima: Jedna kupovina i novi ugovor koji se čekao

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.19. | 18:39

Sjajane vesti za navijače Plavaca

Na nekih 72 časa pre nego što će krenuti FIFA suspenzija i zabrana registracije pojačanja, Čelsi je uspeo da osigura dva bitna potpisa.

Plavci su postigli dogovor oko otkupa Matea Kovačića od Real Madrida, ali i oko novog ugovora koji će potpisati Kalum Hadson Odoi.

Izabrane vesti

Podsetimo, Čelsi ovog leta neće moći da dovodi pojačanja, ali može do 30. juna da otrkupi neke igrača koji su tu bili na pozajmici. Posle višenedeljnog natezanja sa Real Madridom, konačno je došlo do sporazuma. Čelsi će platiti 45.000.000 evra za otkup ugovora, iako je Real dugo vremena insistirao na sumi od 50.000.000 evra i vraćao Plavcima milo za drago za one njihove zahteve u pregovorima oko Azara.

Drugi potpis je možda i važniji za Čelsi. Kalum Hadson Odoi će staviti paraf na petogodišnji ugovor sa Plavcima i konačno će se rešiti problem koji je mučio londonski klub poslednjih godinu dana. Hadson Odoi je najveći talenat Čelsija i jedan od najvećih u Engleskoj, a ovog leta ulazi u poslednju godinu ugovora. Poslednjih godinu dana mu je Čelsi nudio novi ugovor, tri puta popravljao ponudu, ačli je maldi Engelz odbijao jer je imao ponudu bajerna. Bavarci su bili spremni još zimus da plate 45.000.000 evra za njega, a verovali su da će ga sigurno za iste pare dobiti ovog leta.

Međutim, mladi Englez je na proleće doživeo tešku povredi i pokidao je Ahilovu tetivu. To je ohladilo interes Bajerna koji se povukao i nije želeo da ga kupi povređenog. Savetovao ga je da sačeka istek ugovora i da onda narednog leta dođe kao slobodan igrač. Čelsi je nastavio da ubeđuje igrača i konačno ga ubedio ugovorom vrednim preko 8.000.000 evra godišnje. Na odluku igrača je uticao i dolazak Frenka Lamparda na mesto trenera. 

Hadson Odoi neće na teren pre septembra, a u Čelsiju polažu velike nade da će on i pojačanje Kristijan Pulišić uspeti u perspektivi da nadoknade odlazak Edena Azara.

Čelsi je tako završio dva bitna posla, a sada se čeka lamparda da preseče o sudbinama Kurta Zume, Davidea Zapakoste i Markosa Alonsa koji imaju ponude iz inostranstva. 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara