Malo Gusto u duelu protiv Arsenala (Reuters)
Malo Gusto u duelu protiv Arsenala (Reuters)

Čelsi se dogovorio sa desnim bekom a onda je Mančester Junajted uleteo klizeći

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 02:02

Crveni đavoli pokušavaju da preotmu pojačanje Plavcima

Otkako je letos klub promenio vlasnika i dirgenetsku palicu preuzeo Tod Boli, Čelsi drma fudbalskom pijacom.

U dva prelazna roka su Plavci potrošili blizu pola milijarde evra, samo ove zime su na šest pojačanje izdvojili oko 170.000.000 evra a još nije kraj. Sklapaju poslove i za sledeće leto, već su kaparisali sjajnog Kristofera Nkunkua iz Lajpciga i sada rade na dovođenju njegovog talentovanog zemljaka iz Liona.

Izabrane vesti

Francuski mediji javljaju da je Lionov desni bek Malo Gusto (19) postigao usmeni dogovor sa Čelsijem oko saradnje na šest i po godina i da se čeka da Plavci slome otpor francuskog kluba. Lion se ne pita mnogo jer mladi Gusto ima još samo godinu i po dana ugovora i ova zima ili sledeće leto su poslednje šansa da naplate njegov potencijal. Čelsi je već poslao prvu zvaničnu ponudu čija visina nije poznata ali je Lion odbio. I nada se bogatijem predlogu uz uslov da igrač ostane kod njih do kraja sezone na pozajmici. Čelsi će prvi uslov ispuniti i pojačati ponudu ali nema nameru da Gusta ostavi kao pozajmljenog go leta u Lionu. Trener Poter ga želi odmah.

A onda je u priču uskočio Mančester Junajted.

Čim su na Old Trafordu čuli da se Gusto dogovorio sa Čelsijem kontaktirali su ga i savetovali ga da ništa ne potpisuje i da ne donosi prerane odluke jer ga žele i oni. Ali od sledećeg leta. Spremni su takođe dobro da ga plate i da izađu Lionu u susret što se tiče oba uslova. U Mančester Junajtedu vide Gusta kao desnog beka budućnosti koji će obeležiti naredne godine. Zamolili su maldog Francuza da još malo sačeka pre nego što donese konačnu odluku.

A tu je i treći premijerligaš. Takođe sa konkretnom ponudom. Njukasl je navodno spreman da plati 40.000.000 evra za Gusta ali nema naklonost igrača. Svrake su prošle zime razbile kasu za Lionovog vezistu Bruna Gimaraesa i sada se nadaju da bi opet mogli da pazare na istom mestu.

Maldog Francuza so do sada ozbiljno skautirali i Bajern, Totenhem i Juventus ali se nisu upustili u licitaciju sa pomenutom konkurencijom.

 


tagovi

Malo Gusto

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara