Verner i De Liht (Foto: AFP)
Verner i De Liht (Foto: AFP)

Čelsi testira Juventus: 45.000.000 evra i Verner za De Lihta

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 00:48

Stara dama otvorena za prodaju, ali nije zadovoljna predlogom

Antonio Ridiger već je zadužio opremu Reala, Andreas Kristensen s druge strane još nije, makar ne zvanično, ali se očekuje da isto učini uskoro. Kako bilo, jasno je da Danac, baš kao ni Nemac naredne sezone neće biti stanovnik Stamford Bridža. Pride je i sudbina Sezara Aspilikuete, Ćavi još nije odustao od njegovog dovođenja, baš kao ni Tomas Tuhel od ostanka, a kako je u timu od iskusnijih igra ima jedino vremešnog Tijaga Silvu (uveliko gazi 38. godinu života), jasno je da bi Čelsi mogao da uđe u novu sezonu sa velikim deficitom na štoperskoj poziciji.

Stoga je jačanje centralnog dela odbrane jedan od prioriteta na Stamford Bridžu i na njemu novi vlasnik Plavaca Tod Boeli radi otkako je preuzio klub od Romana Abramoviča. Međutim, pregovori sa Seviljom oko Žila Kundea nikako da uđu u završnu vezu, zbog čega se Čelsi okrenuo još jednoj staroj želji – Matijsu de Lihtu. I kako javlja Đanluka di Marcio, dobio je pozitivan signal od Juventusa po pitanju angažovanja holandskog štopera.

Izabrane vesti

Naime, kako piše pomenuti, vrlo pouzdan izvor, Čelsi je za 22-godišnjeg defanzivca spreman da ponudi 45.000.000 evra i u suprotnom smeru pošalje Tima Vernera, svestan da Juventus nije uspeo da zadrži Alvara Moratu, te da mu je potreban napadač kao ispomoć Dušanu Vlahoviću. Nemački špic je pristao na ideju, dao je zeleno svetlo za selidbu u Torino, ali je put do zaključenja posao još uvek dug.

Uprkos tome što namerava da otvori pregovore sa De Lihtom oko produžetka ugovora, Juventus je otvoren za prodaju, ali slobodu holandskog štopera traži znatno više. Prema saznanjima torinskog Tutosporta okruglo 100.000.000 evra, što će reći da nikako nije zadovoljan prvom ponudom. Pomenuti list podseća da otkupna klauzula trenutno iznosi 120.000.000 evra i da će narednog leta biti još veća.

Navodno, zvanični pregovori još nisu počeli, jer Čelsi trenutno ispituje teren kako bi dobio što jasniju sliku o tome koliko će ga transfer koštati. Jasno je – neće biti jeftin, s obzirom na to De Lihtu ugovor ističe tek za dve godine i samim tim Juventus nije pod pritiskom da ga proda, ali će pokušati da, kad već nije na terenu, ostvari makar finansijski dobitak i novac uloži u jačanje igračkog kadra. Što opet, takođe neće biti lako, jer ga je pre tri godine Ajaksu platio 85.000.000 evra.


tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2022ČelsiMatijs de LihtTimo VernerJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara