Stamford Bridž (©Reuters)
Stamford Bridž (©Reuters)

Čelsi zbog sankcija ne može avionom u Midlsbro, već mora 10 sati autobusom, Haverc ponudio pomoć

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 14:41

Istovremeno, Fudbalska asocijacija odbila Čelsijev predlog da se utakmica FA kupa odigra bez publike

Haos kroz koji Čelsi prolazi poslednjih dana gotovo je neizdrživ. Aktuelni evropski šampion i jedan od najvećih ostrvskih i evropskih klubova je zbog sankcija nametnutih od strane britanskih vlasti sveden na margine, zbog čega mu je zvanično onemogućeno da putuje avionom na utakmicu četvrtfinala FA kupa protiv Midlsbroa!

Kako je potvrdio Tomas Tuhel, Čelsiju zbog uvedenog limita od 22.500 evra za organizaciju puta nije omogućeno da organizuje avionski prevoz, što znači da će na put od gotovo 900 kilometara, od trening centra Kobam do stadiona Riversajd morati da putuju autobusom preko 10 sati!

Izabrane vesti

Sreda, 21.00: (4,40) Lil (3,50) Čelsi (1,95)

Čelsi je u zvaničnom saopštenju objavio da su postojali pregovori sa Vladom Velike Britanije da se delimično ukinu postojeće restrikcije, a kako to nije odobreno, klub neće moći da računa ni na podršku svojih navijača. Podsetimo, Čelsiju je zabranjena prodaja ulaznica za mečeve bez obzira gde se utakmice igrale, što znači da će istima moći da prisustvuju samo vlasnici sezonskih karata za susrete na Stamford Bridžu, odnosno oni koji su do zlatnog parčeta papira stigli pre uvođenja sankcija.

Tako je, na primer, Čelsi izbegao da u Francusku na gostovanje Lilu u Ligi šampiona putuje takođe autobusom, pošto je ceo aranžman bio zatvoren ranije. Sada i nadalje to više neće biti moguće.

“Želimo da nađemo rešenja, da igramo utakmicu u subotu, baš kao što hoćemo da igramo i u Ligi šampiona. Ali nemamo dovoljno vremena. Jako je teško organizovati putovanja, sada moramo da se nosimo sa tim. Nije stvar u luksuzu, ovo je profesionalni nivo sporta, gde se utakmice igraju na dva-tri dana, dok naši protivnici imaju bar po četiri dana odmora između mečeva. Zbog toga nam je važnije da dođemo na konačno odredište sa planom“, rekao je Tuhel.

Interesantno, nedugo posle ove objave reagovao je Kai Haverc koji je ponudio da klubu bar delimično olakša troškove tako što će sam da plati troškove putovanja za sebe, objasnivši da to za svakog igrača pojedinačno nije veliki trošak. Čelsi je zbog svega tražio da se utakmica protiv Midlsbroa igra bez prisustva publike, mada je taj zahtev automatski odbijen. Na Riversajdu će navodno biti prisutno oko 500-600 navijača Čelsija koji su ranije uzeli karte.

Engleski velikan nije zaslužio ovakav tretman...


tagovi

FA kupČelsiTomas TuhelKai Haverc

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara