Marjanović, Štulić i Papunašvili (©Starsport)
Marjanović, Štulić i Papunašvili (©Starsport)

Čemu verovati, tradiciji ili listi strelaca?

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.22. | 09:57

Čukarički i Radnički imaju najbolje golgetere Mozzart Bet Superlige, ali četiri od poslednjih pet međusobnih duela, a prethodna tri na Banovom brdu, završena su rezultatom 0:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

I treću utakmicu zaredom, od kako je Nenad Lalatović ponovo na mestu šefa stručnog štaba, Radnički će odigrati u ponedeljak. A biće i četvrta uzastopna, pošto je meč protiv imenjaka iz Kragujevca zakazan za 10. oktobar.

Izabrane vesti

Čukarički i Radnički danas (16 časova, TV Arena premijum 1) zatvaraju 13. rundu Mozzart Bet Superlige Srbije i taj duel, nakon onakvog raspleta sinoćnjeg susreta Partizana i Vojvodine, mogao bi da preuzme epitet derbija ovog kola. Ovosezonski predstavnici naše zemlje u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencije, timovi koji su češće nego bilo ko drugi, ne računajući večite rivale, u poslednjih pet sezona – po tri puta – završavali prvenstvo među prva četiri na tabeli. Njihov današnji okršaj moguće je posmatrati i kroz sudar dvojice najboljih strelaca lige do ovog kola. Muhamed Badamosi i Nikola Štulić ne samo da su postigli po devet pogodaka, već su i po opštem utisku dva možda najprijatnija igračka iznenađenja tekuće sezone Mozzart Bet Superlige.

Štulić je postigao četiri od poslednjih pet golova Radničkog, Badamosi pet od poslednjih sedam Čuke na domaćem terenu i upravo su njih dvojica najveća pretnja rušenju tradicije, jer gledajući taj segment statistike, mnogi bi smeli da se opklade da golova, a vala ni pobednika, na Brdu danas biti neće. Četiri od poslednjih pet međusobnih okršaja ovih rivala, a prethodna tri duela na stadionu Čukaričkog, završena su bez golova. I dok domaćin ove sezone, jedini uz Crvenu zvezdu, na svakoj utakmici postiže bar po gol i u silovitoj je seriji od četiri vezana trijumfa uz gol-razliku 12:1, Radnički je do prošlog kola na svakom meču primao bar po gol, ali je, od dolaska Nenada Lalatovića na klupu, stabilizovao defanzivu, pa je u 180 minuta kapitulirao samo jednom, i to posle prekida na gostovanju Voždovcu.

Taj meč sa Voždovcem je recept kako treba da igramo danas. Bez obzira na taj jedan pogodak, da nije bilo tog nesrećnog prekida, mi dva dana ne bismo primili gol na krovu. E, takva perfektna disciplina u odbrani nam treba, protiv ovako jakog i dobrog Čukaričkog, koji ima i individualni i kolektivni ekstra kvalitet. Ali, verujem da i mi imamo čime da pripretimo. Baš sam to rekao i igračima, mislim da u mojoj karijeri nisam trenirao bržu ekipu. Imamo baš brza i krila i bekove i polušpiceve i to je naš kvalitet koji bi trebalo da iskoristimo. U svakom slučaju, sve osim poraza, za nas je uspeh u ovom meču“, istakao je Nenad Lalatović pred današnju utakmicu.

Najavio je on minimalne promene u sastavu tima u odnosu na prethodna dva duela. Novost je to da Dragan Rosić prvi put od dolaska na Čair konkuriše za mesto u timu, nakon odrađene suspenzije iz prethodnog kluba i ne bi bilo iznenađenje ukoliko zauzme mesto između stativa, uz zaista sve pohvale osamnaestogodišnjem Dimitriju Stevanoviću na odrađenom poslu na prethodnih sedam utakmica. Bačen je u vatru iznenada i prerano, ali ne da nije sagoreo, već se nametnuo selektoru Jovanu Damjanoviću i nedavno je debitovao za U19 reprezentaciju Srbije.

Samo jednom u poslednjih 13 prvenstvenih duela, od toga sedam u gostima, Radnički je poražen od Čukaričkog i zaista se u Nišu protiv retko koga pozivaju na tradiciju, kao kada igraju sa današnjim rivalom. Uspeli da je nastave ili ne, kako god, sva je prilika da je najslađe ostalo za kraj 13. kola...

MOZZART BET SUPERLIGA, 13. KOLO:

Petak

Novi Pazar - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Majdevac 20, Nikčević 78, Gavrić 89 - Bojović 29p/

Subota

TSC - Radnik 2:1 (1:1)

/Jovanović 31, Mirčevski 53 - Oreščanin 22/

Javor - Voždovac 0.2 (0:1)

/Mijailović 32, Pantović 82/

Napredak - Kolubara 4:0 (3:0)

/Šarić 11, Putničanin 26, 33, Čečarić 88/

Nedelja

Spartak - Radnički 1923 1:2 (1:2)

/Hrstić 4 – Krajišnik 34, Vidosavljević 45+3p/

Mladost GAT - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/Ivanić 12 i 84, Katai 70, Kanga 87 pen/

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

/Natho 16 i 23 pen, Filipović 60, Baždar 82 - Nikolić 81/

Ponedeljak

16.00: (1,50) Čukarički (4,20) Radnički Niš (6,75)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara