Simeone na stadionu Montilivi (© Reuters)
Simeone na stadionu Montilivi (© Reuters)

Čeprkanje po prošlosti, Simeone protiv Ćavija: A sad je lepo kad se pobeđuje sa 1:0

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 14:57

Atletiko sa Čolom 100. put slavio minimalnim rezultatom

Opet Atletiko liči na sebe. Pobeđuje, što je najvažnije. Ne baš atrkativnom igrom, ali često nađe put do cilja. Učinio je to i na stadionu Montilivi, prvi put u istoriji savladao Đironu na njenom terenu i osamio se na trećem mestu tabele španskog prvenstva, te relaksiranije može da pristupi završnici sezone u kojoj se bori za plasman u Ligu šampiona.

Slavlje u Kataloniji stiglo je u nadoknadi, pogotkom rezerviste Alvara Morate, što je bila jubilarna 100. pobeda Madriđana pod vođstvom Dijega Simeonea rezultatom 1:0. Od 360 trijumfa na klupi Jorgandžija ravno 100 je obezbeđeno na ovaj način i razbuktalo polemike na Iberijskom poluostrvu.

Izabrane vesti

Razlog: samo dan ranije na isti način je Barselona savladala Bilbao na San Mamesu i učvrstila se na liderskoj poziciji. Dok se trijumfi Katalonaca slave i vrednuju kao „takmičarski iskorak u odnosu na prošlu sezonu“, dotle Atletiku i dalje pomalo zameraju što dobija na taj način. A nije uvek bilo tako.

Zato će Čolo posle duela sa Đironom primetio:

Čujem ovih dana mnoge trenere kako vole lep fudbal, ali da je i 1:0 lepo. Naravno da je lepo. Čini se nekome da je lako braniti se. A da biste to uradili morate da imate vrlo koncentrisane fudbalere. Vidim da su mnogo napredovali u defanzivnom smislu“.

Nije rekao, ali jeste mislio na Ćavija Ernandesa. S razlogom, jer je Barselona pod vođstvom aktuelnog trenera ove sezone dobila čak devet mečeva u Primeri rezultatom 1:0, dok ih Jorgandžije imaju šest. Neki bi rekli licemerno od Ćavijeve strane.

Razlog za reči Dijega Simeonea leže u sezoni 2013/14, kad su se Atletiko i Barselona trkali za šampionski pehar. Madriđani su osvojili pehar, osvojivši 90 bodova, tri više od Blaugrane (i Reala) čiji je kapiten u to vreme bio upravo Ćavi.

Atletiko nema stav kakav bi trebalo da imaju veliki timovi“, aludirao je tada Ćavi na način igre Jorgandžija sa Kurtoom među stativama; Godinom, Huanfranom, Mirandom i Filipeom Luisom u odbrani; Tijagom, Kokeom, Gabijem i Ardom Turanom na sredini terena; Dijegom Kostom i Davidom Viljom u napadu.

Inače, te sezone Atletiko je dobio šest puta s rezultatom 1:0. Barsa u ovoj ima devet minimalaca. Može biti da je Ćavi protokom godina promenio mišljenje.


tagovi

Dijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara