Trener Levskog Slaviša Stojanović (©Reuters)
Trener Levskog Slaviša Stojanović (©Reuters)

Černo More ima imperativ pobede u Plovdivu, Stojanovićev Levski protiv gradskog rivala traži nastavak pobedničkog niza

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.05.21. | 10:17

Ekipa iz Varne više nema pravo na grešku

Fudbaleri Černog Mora u okviru 30. kola bugarskog šampionata gostuju u Plovdivu ekipi Boteva (16.30). U pitanju je duel u okviru grupe za plasman u Evropu, sastav iz Varne je na čelu tabele i u poziciji da izbori plasman u kvalifikacija za Ligu konferencija, dok su fudbaleri Plovdiva ostali bez šansi da se domognu međunarnodne scene.

16.30: (3,50) Botev (3,25) Černo More (2,05)

Izabrane vesti

Šampionat u Bugarskoj se posle 26 odigranih rundi podelio u tri grupe, šampionsku - u okviru koje se vodi borba za titulu (prvih šest ekipa), Evropsku - u okviru koje se vodi borba za Ligu konferencija (od sedmog do desetog mesta) i grupu ispadanja u kojoj se četiri poslednjeplasirana tima bore za opstanak.

Ludogorec je već osvojio titulu, a pobednik grupe za plasman u Evropu će sa četvrtoplasiranim iz šampionske grupe igrati baraž za plasman u Ligu konferencija.

Trenutno je na toj poz‍iciji Černo More, ali posle remija sa Carskim selom i poraza od Levskom, ima samo četiri boda više od sastava iz Sofije. Zato mora danas nema pravo na kiks, kako je Botev odavno izgubio šanse da se bori za međunarodnu scenu i pritom je u seriji od šest mečeva bez trijumfa (u poslednjem kolu remizirao sa Carskim selom bez golova).

Tri puta su se ove ekipe sastale u tekućoj sezone, posle remija u novembru prošle godine, u tekućoj je u razmaku od 15 dana sastav iz Varne dva puta nadigrao ekipu iz Plovdiva kod kuće (3:1 i 1:0).

Bugarski mediji navode i da trener Boteva Azrudin Valentić ne može da računa na Todora Nedeleva i Dimitra Toneva, koji su povređeni, dok sa druge strane u timu neće biti Vasila Panajotova koji je suspendovan.

Nešto kasnije na programu je i duel Levskog i ekipe Carskog Sela (19.00). Mali derbi Sofije između timova koje na tabeli deli samo bod i još uvek imaju šanse da se domognu baraža za plasman na evroscenu.

19.00: (1,75) Levski (1,75) Carsko selo (4,70)

Levski je u usponu forme. Ekipa bivšeg trener Crvene zvezde Slaviše Stojanovića je jedina uspela da osvoji maksimalan broj bodova u prva tri kola u okviru evropske grupe. Savladala je najpre današnjeg rivala (2:0), potom upisala minimalac u Plovdivu (1:0), da bi posle preokreta prošle sedmice nadigrala i Černo More (2:1). Fudbaleri Carskog sela su tako ispustili prednost koju su imali u odnosu na gradskog rivala, osvojili su tek dva od mogućih devet bodova u tekućoj fazi. Posle poraza od Levskog odigrali su 3:3 sa sastavom iz Varne, dok su u duelu sa Botevom mreže mirovale.

Kapiten Nikolaj Mihajlov se vraća među stative Levskog, dok sa druge strane Antoni Zdravkov ne može da računa na defanzivce Rejana Daskalova i Ivajla Markova, koji su suspendovani. Van stroja je i bivši fudbaler Partizana Alen Stevanović, zbog povrede.

Levski je kao što smo napisali slavio u prethodnom duelu ovih ekipa početkom meseca, ali u regularnom delu sezone nije uspeo da nadigra Carsko selo (2:2 i 0:2).

BUGARSKA, EVROPSKA GRUPA - 30. KOLO

Ponedeljak

16.30: (3,50) Botev (3,25) Černo More (2,05)

19.00: (1,75) Levski (1,75) Carsko selo (4,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1Levski SofijaCarsko seloČerno MoreBotev PlovdivSlaviša StojanovićAlen Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara