Sava Aranđel Čestić (©Reuters)
Sava Aranđel Čestić (©Reuters)

Čestić adut Rijeke u borbi za titulu, mladi reprezentativac Srbije potpisao i priključio se pripremama

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 17:01

Odmah nakon promocije srpski štoper počeo rad se novim saigračima u Umagu

Sava Aranđel Čestić, mladi reprezentaivac Srbije nije dugo čekao na novi angažman posle sporazumnog raskida saradnje sa nemačkim Kelnom. Srpski štoper je u ekspresnom roku pronašao klub, a karijeru nastavlja u Hrvatskoj. Rijeka je promovisala Savu Aranđela Čestića, koji je već stigao na Rujevicu i stavio se na raspolaganje treneru Goranu Tomiću.

U jesenjem delu šampionata Rijeka je kuburila sa defanzivom, primila je čak 27 golova na 20 utakmica i svima u klubu koji se bori za naslov šampiona bilo je jasno šta im je činiti. Primarni zadatak u zimskom prelaznom roku je ojačanje poslednje linije tima, a izbor je pao na Orlića rođenog u Ofenbahu.

Izabrane vesti

Stigao je Čestić u toku dana na Kavrner, potpisao je ugovor i odmah se priključio saigračima na pripremama u Umagu.

Sve je na visokom nivou. Video sam stadion i kamp, što se tiče uslova sve je odlično. Rijeku sam izabrao, jer sam imao najbolji osećaj, još sam mlad i moram da se razvijam. Rijeka mi je pokazala da je to najbolji put za mene”, rekao je Čestić za klupski sajt.

Čestić je u prvom timu Kelna upisao 11 nastupa, ali ove sezone nije bio u prvom planu kod trenera Stefena Baumgarta. Odlučio je da digne sidro u januaru, a klub mu je izašao u susret.

Bilo je tu mnogo drugih ponuda, ali kada je u pitanju Rijeka imao sam osećaj da je taj klub najbolji za igrača poput mene, koji je još mlad i koji se razvija. Još moram odigrati puno utakmica da bih stekao iskustvo, Rijeka mi je to pokazala i prezentovala put koji je najbolji za mene i mislim da nisam pogrešio u odabiru, zato sam i došao tu. Naravno, ekipa treba da me prihvati, moram se upoznati s momcima, trenerima i svim ostalima u klubu, ali moj cilj je da zaigram za prvu ekipu, zato sam i stigao “, dodao je Čestić.

Rijeka je na zimsku pauzu otišla kao drugoplasirani tim, s identičnim brojem bodova kao i zagrebalčki Dinamo, aktuelni prvak, i Osijek, dok četvrtoplasirani Hajduk ima pet bodova manje.

Pratio sam hrvatski šampionat ove sezone, upoznat sam s činjenicom da imamo isti broj bodova kao i prvoplasirani Dinamo, borimo se za titulu prvaka i to je za mene bila jako velika motivacija kada sam odlučivao o svojoj igračkoj budućnosti. Mislim da bi bila za svakoga, igrati u klubu koji se bori za titulu jedne zemlje. To je i moja ambicija, a vidim iz svega i ambicija kluba i ja sam za to spreman”, zaključio je mladi reprezentativac Srbije.


tagovi

Sava Aranđel ČestićRijekaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara