Dejan Zukić i Veljko Simić (©Star sport)
Dejan Zukić i Veljko Simić (©Star sport)

Četiri kandidata, a jedna karta za "Holivud"

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.04.22. | 12:54

Radnički Niš dočekuje Vojvodinu u 3. kolu plej-ofa Superlige

Odavno finiš Superlige nije bio zanimljiviji. Nije još rešena šampionska trka u dvoje, a borba za četvrto mesto, koje će najverovatnije voditi u Evropu – ključa. Četiri su kandidata koji će, kao u Muzičkom toboganu, plesati oko poslednje stolice koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije. Predstojeće 33. kolo neće ništa rešiti, ali bi moglo da dovede do novog tumbanja na tabeli.

Porazom na Voždovcu (2:1) Vojvodina je sebe dovela u nezavidan položaj. Ima dva boda manje od preostala tri takmaca za četvrto mesto, a ima i težak raspored. Ide u Niš, a onda slede dueli sa beogradskim večitim rivalima. Jasno je da sve osim trijumfa danas na Čairu stavlja Lale u tešku poziciju.

Izabrane vesti

Radnički je ostvario vrednu pobedu u Kruševcu (4:0) i ukoliko bi uspeo da savlada Vojvodinu, praktično bi je izbacio iz trke za četvrto mesto. Nišlije su u martu pobedile Novosađane na svom terenu sa 1:0, a četiri poslednja duela ova dva kluba završena su sa najviše dva gola.

18.30: (2,60) Radnički Niš (3,00) Vojvodina (2,95)

Nišlije, posle najbolje partije u sezoni i pobede protiv Napretka u Kruševcu 4:0 u ovaj duel ulaze sa 44 boda na svom kontu i dele tu željenu četvrtu poziciju sa TSC-om i Voždovcem. Vojvodina ima dva boda manje od ovog trojca, tako da je i ona u igri i ima svoju računicu.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak optimista je pred ovaj okršaj.

"Naš cilj je jasan, to je četvrto mesto i na putu ka njemu bi morali da dobijemo ovu utakmicu na domaćem terenu. Puni smo samopouzdanja, odigrali smo odličan meč u Kruševcu, ali ja znam da ovaj tim može još dosta bolje. Imali smo problema sa završnicom, sada nam se to malo vratilo, ali treba da budemo još agresivniji na protivničkoj polovini i to će nas učiniti opasnijim. Vojvodinu maksimalno respektujemo. Bila je u velikoj krizi, vezala nekoliko poaraza, u tom nizu smo je i mi pobedili sa 1:0 u martu, a dolaskom trenera Dragana Radojičića se prenula i ponovo podigla formu. Opasan je rival i moraćemo da budemo ma maksimumu ako želimo da je u kratkom periodu još jednom savladamo", rekao je Batak, koji će moći da Vojvodini suprotstavi najjači sastav.

Trener Vojvodine Dragan Radojičić očekuje još jednu tešku utakmicu u borbi za plasman u Evropu.

"U prošlom kolu mogli smo mnogo da dobijemo, na kraju smo napravili korak unazad. Sada ćemo pokušati da ostvarimo korak unapred. Nadam se da ćemo u Nišu da pokažemo pravo lice, iako lično smatram da nas čeka teža utakmica od one u Beogradu. Ipak, ako hoćemo da dođemo do četvrtog mesta i Evrope, onda moramo da imamo veću koncetraciju, motivaciju i da kvalitet pokažemo na svakoj utakmici, da sakrijemo mane, a otkrijemo protivničke. Ono čemu se ja najviše nadam je da konačno prestanemo da pravimo kobne greške koje nas skupo koštaju. Imamo sve što nam treba da poboljšamo efikasnost i da želimo maksimalno to četvrto mesto, jer ćemo samo tako uspeti da ga se domognemo. Očekujem i reakciju svojih momaka posle poraza i da će biti pravi", rekao je Radojičić, koji na ovom meču neće moći da računa na suspendovanog Busnića.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO

Utorak

18.30: (2,60) Radnički Niš (3,00) Vojvodina (2,95)

Sreda

14.00: (1,13) Partizan (8,50) TSC (19,0)

16.05: (1,82) Voždovac (3,50) Napredak (4,60)

18.30: (1,13) Crvena zvezda (8,50) Čukarički (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaRadnički NišFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara