Čiro Imobile (©Reuters)
Čiro Imobile (©Reuters)

Četvrtak u Seriji A: Poslednji voz Lacija za Ligu šampiona, Vanja blindirao gol

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 14:00

Italija 1: Rimljani gostuju Bikovima u Torinu (20.45) u 21. kolu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Lacio u sledeća četiri dana u Torinu i Firenci protiv direktnih rivala, Torina i Fjorentine, skicira svoj put ka učešću u sledećoj Ligi šampiona, ali i u evropskim takmičenjima. Odlična sezona Bolonje i Torina su pojačale konkurenciju za mesta u Evropi, i umesto uobičajenih 7-8 kandidata, sada ih imamo 10. U prevodu, tri ili dva tima će ostati praznih šaka.

Izabrane vesti

Matematika kaže da Nebeskoplavi posle poraza od Bolonje moraju da osvoje najmanje četiri boda u dvobojima sa Granatama i Ljubičastima. Zadatak nimalo lak budući da oba meče igraju u gostima a u ovoj sezoni se Lacio nije proslavio na gostovanjima.

20.45: (2,65) Torino (3,10) Lacio (3,10)

Dodatna otežavajuća okolnost je izostanak nekoliko važnih igrača zbog povreda (Vesino, Rovela, Patrik i Zakanji). Istini za volju i Torino ne može da računa na dvojicu stubova odbrana, Bonđorna i Rodrigeza, plus Vojvoda.

Torino u ovoj godini još uvek nije osetio gorčinu poraza. Tim Ivana Jurića šutira malo u okvir vrata protivnikaa, ali je zato sa Milinkovićem-Savićem blindirao vrata. Granate su na poslednjih šest mečeva u Seriji A primili samo dva gola.

Imajući u vidu da i Lacio šutira retko u okvir protivničkog gola i da mu je jača strana defanziva od ofanzive u ovoj sezoni, upućuje da ćemo videti zatvorenu utakmicu bez ili sa malo golova. Međutim, u fudbalu su iznenađenja moguća, pogotovo kada na jednoj strani imate Duvana Zapatu, a na drugoj Čira Imobilea. Dvojica napadača koji su pregazili odavno tridesetu ne tresu mreže kao nekada, ali su se u posldnjih par nedelja probudili.

TORINO 3-4-1-2: Milinković – Džidži, Lovato, Mazina – Belanova, Lineti, Ilić, Lazaro – Riči – Sanabrija, Zapata

LACIO 4-3-3: Provedel – Marušić, Hila, Romanjoli, Hisaj – Guenduzi, Kataldi, Luis Alberto – Isaksen, Imobile, F. Anderson.

SERIJA A – ODLOŽENI MEČ 21. KOLA

Četvrtak

20.45: (2,65) Torino (3,10) Lacio (3,10)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Serija ALacioTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara