Darvin Nunjez i Aleksis Sančez (©Reuters)
Darvin Nunjez i Aleksis Sančez (©Reuters)

Čileanski veterani protiv podmlađenog Urugvaja

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 23:03

La Roha gostuje Urusima u Montevideu na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026.

Fudbalska reprezentacija Čilea nije uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kataru. Bila je to druga uzastopna planetarna smotra koja je protekla bez La Rohe. Priliku da Crveni poprave utisak imaće u kvalifikacijama za Mundijal koji se igra 2026. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi, a koje su Južnoj Americi počele ovog vikenda.

Prvi protivnik Čilea biće selekcija Urugvaja, sa kojom se sastaje u Montevideu u noći između petka i subote od 01.00 časa po srednjoevropskom vremenu. Urugvajci su, za razliku od Čileanaca, igrali u Kataru. Eliminisani su u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je za Urugvaj kobna bila prva utakmica sa Južnom Korejom (0:0). Kasnije su savladali Ganu (2:0) i izgubili od Portugalije (0:2), ali su bili treći. Tako su se na neslavan način od nacionalnog tima oprostili Luis Suarez, Dijego Godin i Edinson Kavani, legende urugvajskog fudbala.

01.00: (1,65) Urugvaj (3,80) Čile (6,50)

Selektor Marselo Bijelsa je za novi ciklus potpuno podmladio tim. Protiv Čilea bi mogao da debituje napadač Los Anđeles FK-a Kristijan Oliveira, a novajlije u timu su i Franko Izrael (Sporting Lisabon), Lukas Olaza (Krasnodar), Emilijano Martinez (Midtjiland), Maksimilijano Arauho (Toluka)… Od iskusnijih najviše će morati da povuku Realov vezista Federiko Valverde i napadač Liverpula Darvin Nunjez.

Čileov selektor Eduardo Berizo još se nije usudio da napravi takav rez. Na spisku za početak kvalifikacija nalaze se 36-godišnjaci Arturo Vidal (Atletiko Paranaense) i Gari Medel (Vasko da Gama), te 34-godišnji Aleksis Sančez (Inter) i Čarls Arangiz (Internasional).

Prošle kvalifikacije Čileanci su završili na sedmoj poziciji sa 19 poena, devet manje od trećeplasiranih Urugvajaca. Oba njihova direktna okršaja doprinela su toj razlici, u Montevideu je bilo 2:1 za domaćina, a u Santijagu su Urugvajci slavili sa 2:0. Između ta dva meča u junu 2021. godine su se sastali i na Kopa Americi, odigrali su 1:1, što je obe selekcije odvelo u četvrtfinale. Kasnije su oba tima na toj prepreci i zaustavljena.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

---------

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO (JUŽNA AMERIKA) – 1. KOLO

Petak

Paragvaj - Peru 0:0

Kolumbija - Venecuela 1:0 (0:0)

/Bore 46/

Argentina - Ekvador 1:0 (0:0)

/Mesi 78/

Subota

01.00: (1,65) Urugvaj (3,80) Čile (6,50)

02.45: (1,03) Brazil (13,0) Bolivija (30,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija Urugvajareprezentacija ČileaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara