Čistka u kragujevačkom superligašu: Kvintet napustio Čika Daču

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 21:02

Vojo Ubiparip, Aleksandar Varjačić, Miloš Brnović, Željko Kuzmić i Stefan Čupić više nisu članovi kragujevačkog Radničkog 1923.

Odličnim igrama i rezultatima u jesenjem delu Mozzart Bet Superlige fudbaleri Radničkog 1923 podigli su lestvicu očekivanja kod svojih navijača i nagovestili još više takmičarske domete u nastavku superligaške trke. Ipak, kako bi ostvarili dodatni iskorak na tabeli i stali u red kandidata za dobijanje evropske vize, Šumadinci će morati dodatno da ojačaju postojeće snage. 

Pre nego što se bace u potragu za pojačanjima, u kragujevačkom klubu rešili su da malo pročešljaju i pospreme trenutni igrački kadar. Tako su u prvim danima zimske pauze postignuti dogovori o sporazumnom raskidu saradnje sa petoricom prvotimaca - Vojom Ubiparipom, Aleksandarom Varjačićem, Milošem Brnovićem, Željkom Kuzmićem i Stefanom Čupićem.

Izabrane vesti

Vojo Ubiparip je prošle zime stigao na „Čika Daču“ sa reputacijom rasnog golgetera, koju svojim učinkom u proteklih godinu dana nije uspeo da opravda. Na 23 nastupa u dresu kragujevačkog superligaša, iskusni napadač postigao je samo četiri pogotka. Ostaće upamćena njegova dva gola u prvoj utakmici baraža sa pančevačkim Železničarom prošle sezone, koja su Crvenima odškrinula vrata opstanka u eliti, kao i pogodak postignut na utakmici protiv Mladosti iz Lučana, koji je Kragujevčanima doneo prvi trijumf u Mozzart Bet Superligi Srbije ove sezone.

Zajedno sa Ubiparipom „Čika Daču“ napušta i nekadašnji kapiten i do ove sezone standardni desni bek Aleksandar Varjačić, koji je dolaskom Nikole Vlajkovića izgubio mesto u startnoj postavi Crvenih. Nije se Varjačić naigrao ove jeseni, upisao je samo četiri nastupa u superligaškoj konkurenciji, pa je jasna njegova odluka da nakon više od šest godina napusti redove svog matičnog kluba.

Ispisnicu je uzeo i mladi crnogorski reprezentativac Miloš Brnović, koji u konkurenciji nezamenljivog Miloša Vidovića i u poslednje vreme sve boljeg Damjana Krajišnika nije uspeo se izbori za značajniju minutažu tokom jesenjeg dela prvenstva. Na kraju je procenio da mu je najbolje rešenje da promeni sredinu i svoju igračku afirmaciju potraži u drugom klubu.

Klub iz šumadijske prestonice napuštaju i dvojca golmana, Željko Kuzmić i Stefan Čupić, i to, interesantno, bez zvaničnog nastupa u dresu kragujevačkog superligaša. Kuzmić se od svog dolaska na „Čika Daču“ minulog leta samo jednom našao u protokolu, i to na kup utakmici sa IMT-om, dok se Čupić za manje od mesec dana koliko je proveo u taboru Šumadinaca nije našao čak ni na klupi za rezervne igrače.


tagovi

Vojo UbiparipRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara