Dijego Simeone (Reuters)
Dijego Simeone (Reuters)

Čovek = klub! Čolo ostaje najplaćeniji trener sveta

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 19:48

Simeone produžio ugovor do 2024.

Došao je i više ništa nije bilo isto.

Dijego Čolo Simeone je od ’problematičnog’ Atletika napravio jedan od najmoćnijih klubova sveta.

Izabrane vesti

Svee do njegovog dolaska, Atletiko je bio klub kojem nije moglo da se ljudski poveruje. Nikada niste znali da li će se boriti za Ligu šampiona ili za opstanak. Sa Čolom je došla najuspešnija era u istoriji kluba. Dve titule prvaka Španije, dva trofeja u Ligi Evrope, dva finala Lige šampiona i razni kupovi i superkupovi.

Od Simeoneovog dolaska na klupu 2011. godine, Atletiko je osvojio čak 11 trofeja. I postao ozbiljna pretnja Realu i Barseloni, ali i ostalim evropskim silama. Ušao je u najuži krug najmoćnijih evropskih klubova. Ponajviše zahvaljujući Simoeneu.

Svesni su toga bili i u upravi kluba pa im nije padalo na pamet da se rastaju sa argentinskim stručnjakom i uvek su na vreme završavali pregovore o novom ugovoru. Tako je i sada. Klub je potvrdio da je Čolo sa petoricom svojih najbližih saradnika potpisao novu vernost do leta 2024. godine.

Verovatno se i Čolo dobro naplatio. I pre ovog novog ugovora je bio najplaćeniji fudbalski trener na svetu. Godišnje je zarađivao neverovatnih 22.000.000 evra neto. Preko 40.000.000 je koštao Atletiko na bruto nivou po sezoni. Daleko iza njega na listi najplaćenijih trenera sveta je Pep Gvardiola sa 13.000.000 evra po szeoni, a onda su sledili Konte, Murinjo, Zidan, Klop... 

Prema nezvaničnim informacijama sa Pirineja, Argentinac je zadržao staru platu i neće zarađivati manje od onoga što je imao. A ne iskljućuje se da će dobiti još više novca...

Ipak, zaslužio ga je s obzirom koliko uspeha i para je doneo klubu za ovih desetak godina.


tagovi

Dijego Simeoneletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara