Brajan Hil u dresu Sevilje (Foto: AFP)
Brajan Hil u dresu Sevilje (Foto: AFP)

Čovek koji je Barseloni "završio" Inijestu i Fatija otkrio novog talenta: Podseća na Nejmara i koštaće 150.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 16:17

Skaut katalonskog kluba Mani skrenuo pažnju upravi Barse na Brajana Hila

Transferi sa devet cifara su prošlost na Nou Kampu. Ne samo zbog toga što se Barselona opekla kupovinama Filipea Kutinja, Usmana Dembelea i Antoana Grizmana, već i iz razloga što je finansijska situacija u katalonskom klubu nezavidna. U takvim okolnostima uprava španskog kluba je odlučila da krene novim putem, odnosno da se vrati na stari, sa kojeg je odlutala u poslednjih desetak godina, odlučivši da se nadmeće sa arapskim i katarskim milionerima u visinama obeštećenja.

A taj stari, ulaganje u mlade igrače, se ponovo ispostavlja kao ispravni, što iz nedelje u nedelju potvrđuju Seržinjo Dest, Pedri i Ronald Arauho, u prethodnom kolu protiv Betisa i Trinkao. U klubu su uvereni da je to put kojim Barselona treba da ide u pogledu transfer politike, te želi da ga dodatno utaba novim igračem kojeg na Nou Kampu posebno cene.

Izabrane vesti

Reč je o Brajanu Hilu, fudbaleru Sevilje na pozajmici u Eibaru, koji je jedno od otkrića ovogodišnje Primere i jedan od igrača koje fudbalska javnost u Španiji vidi kao lidera Crvene furije u budućnosti. U istom maniru je o Hilu govorio i Mani, Barselonin skaut u Andaluziji i jedan od ljudi zaslužan za dovođenje Andresa Inijeste i Ansua Fatija na Nou Kamp, koji je priznao u razgovoru za Kadena Ser da u Kataloniji pomno prate Hilov napredak.

"Trenutno je najbolji igrač u Španiji, uporedio bih ga sa Nejmarom. Njegovo ime je Brajan Hil. Nekim potezima podseća na Nejmara i svestran je. Može da igra kao krilni igrač, levo, ali i u sredini. Odličan je. Razgovarao sam sa Ramonom Planesom (tehnički sekretar Barselone) i on ima na umu Brajana Hila. Ako ga sada dovedu, ima klauzulu od 35.000.000 evra, ali ako produži ugovor sa Seviljom, koštaće 150.000.000", uverava Mani.

Brajan Hil (Foto: Reuters)Brajan Hil (Foto: Reuters)

Dakle, Barselona mora da reaguje brzo, jer 150.000.000 evra definitivno nema na raspolaganju. Ali problem je što je i Đulen Lopetegi svestan da će od naredne sezone u rukama imati dijamant, u šta se lično uverio na nedavnom meču Sevilje i Eibara.

"Brajan je u izuzetnoj formi. I on i Pozo imaju vrlo dobru sezonu. To je dobro za njih, dobro je za Eibar i za budućnost Sevilje. Želimo im sreću i dobru sezonu", rekao je Lopetegi posle pomenute utakmice.

Hil, koji sutra puni 20 godina, na Ramon Sančez Pishuan je stigao 2012. godine i u Sevilji je prošao praktično sve mlađe kategorije. Pre dve sezone je debitovao za tim iz Andaluzije, prethodne je polusezonu odigrao u Leganesu, a u aktuelnoj će do kraja nastupati za Eibar, kako bi sakupljao minute i naredne bio spreman za izazove u Sevilji. Možda i Barsi, vreme će pokazati. Ugovor sa Andalužanima ističe mu na leto 2023. godine.


tagovi

EibarBarselonaSeviljaBrajan Hilletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara