Komentari na vest

Čovek koji je dao 100 golova se vraća u srpski fudbal

О

Овације по уласку

pre 11 meseci

Добар шпиц за Црвену звезду у Лиги шампиона, био би џокер као некад Драган Ћићми.
@

@ovacije

pre 11 meseci

On u Radnickom iz Nisa nije mogao da igra, a u nikad jacoj Uzbekistanskoj ligi dao 0 golova! Neka njega, nek tako kvalitetan ide u partizan....to mu je zivotni san, da se vrati u Humsku.
G

GostLazar

pre 11 meseci

Jel zna neko kakvo je stanje u klubovima sto se tice finansija, a da nisu Zvezda i Partizan. Jel se moze normalno ziveti sa platom npr. u dresu Radnickog, Radnika, Gat-a i tih ekipa. Cim je Milan dugo ovde, znaci da verovatno solidno zaradjuju, jer bi svi pobegli u neke druge lige
G

Gostiii

pre 11 meseci

Pa kada imas platu mesecno 2,3000€ minimum, moras biti zasovoljan, samo ne znam koliko su im redovne
K

Kintakis

pre 11 meseci

Reci cu ti da je sto se tiče visine plate na papiru,stanje bas dobro ali to je u teoriji. U praksi ne postoji arbitraza pri FSS koja bi odlucivala u korist igraca ako bi isti podneli tuzbe zbog kasnjenja isplata itd!! I na kraju kad za godinu dana igraci dobiju 50% od dogovorenog,nemaju nikakav mehanizam da pokrenu parnicu i u situaciji su da oproste dug zarad odlaska u drugi klub. Ali u tome ima krivice i kod igraca..Mirko Poledica je pokusao da organizuje igrace ali nije naisao na odjek,niko nije smeo od igraca da podigne glas javno,tu pre svega mislim na igrace nasa dva najveca kluba,i njima je ista situacija. Kapa dole Cukarickom i TSC,sve drugo je...!!
T

The Dark Knight

pre 11 meseci

Većina PLS klubova plaća najbolje igrače po €2000-2500. Oni slabiji i u rotaciji uglavnom imaju €1000-1500. Superligaški klubovi kao što su Radnički Niš, Spartak Subotica, Lučani, Radnik itd, plaćaju od €2500 pa na više, najbolju igrači imaju po €3000-4000. Čukarički, TSC i Vojvodina daju plate oko €5000 za većinu igrača a ove godine najbolji igrači su imali i do/preko €10,000. Ovusu je u Čuki dobio skoro €20,000. Ranijih godina klubovi su uglavnom plaćali neke veće cifre na ruke tipa €20,000 za polusezonu pa su onda davali platu od €500. Zadnje dvije sezone ta praska je dosta slabija i uglavnom sada svi daju mjesečne plate.
P

Prva ruka

pre 11 meseci

Plate su ne da se može "živeti" već fenomenalne za srpske uslove ali čini mi se opet male za fudbalske uslove u Evropi. Neki minimum koji se zarađuje je oko 2000e (ne računajući klince od 16-17 god iz oml.škole koji igraju za sendvič). Pojedini klubovi plaćaju i preko 5000e mesečno. I tu ne mislim samo na Vojvodinu, Čukarički i TSC već i na Mladost GAT pa i na Napredak do prošle godine. Znam da je još pre 10 godina Pešić u Jagodini imao 5000e bez bonusa. Plate su uglavnom redovne jer im mnogi pravilnici oko registracije igrača, UEFA i sindikati ne dozvoljavaju da duguju mnogo. Tako da, koliko god se ovde pljuvalo, uslovi u srpskom fudbalu su dobri. Naravno, ja sam uvek za veće plate jer su i plate svuda u Evropi enormno velike i samim tim imamo igrače koji neće da igraju za 5000 nego za 10000 negde preko.

Bojan Urosevic

pre 11 meseci

U Radnicki Nis, Radnik, Radnicki Kragujevac imaju sigurno igraci 2 do 3 hiljade mesecno za ove klubove sto redovno variraju izmedju super i prvu ligu ne znam.
v

vidoviti

pre 11 meseci

Bojke ne mora bas Radnik losa poslednja stanica...
A

Ahahahahahahaha..

pre 11 meseci

Kad nema Neška da namešta tekme pa da dajes golove.Zato i ne mozes da uspes u inostranstvu.