Saša Kalajdžić (AFP)
Saša Kalajdžić (AFP)

Čovek sinonim za nesreću: Saši Kalajdžiću treći put stradali ligamenti kolena

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 14:40

Prva dva puta povredio je levu nogu, sada desno koleno nije izdržalo

Čovek zvani Maler, Saša Kalajdžić je sinonim za nesreću. Juče se Austrijanac srpskog porekla povredio već u 11. minutu utakmice protiv Frajburga, a već danas, crne slutnje su se obistinile. Dodatne analize i magnetna rezonanca pokazale su da je dvometraš iz Beča ponovo, treći put u dosadašnjoj karijeri doživeo rupturu ligamenata kolena.

Gorak ukus u ustima ostaje 26-godišnjaku koji će, bez sumnje, propustiti predstojeće evropsko prvenstvo u Nemačkoj na kojem će njegova Austrija igrati u paklenoj grupi sa Francuskom, Holandijom i još jednom ekipom koja putem baraža bude dosegla kontinentalnu smotru. Jasno je da se radi o velikom hendikepu za selekciju Ralfa Rangnika koji na špicu od zvučnijih imena ima još Marka Arnautovića i Mihaela Gregoriča.

Izabrane vesti

Saša je prvu povredu ligamenata kolena doživeo leta 2019. godine nakon što je prešao iz Admire Vaker u Štutgart za 6.000.000 evra. Baksuzni fudbaler je tada bio 263 dana van terena, propustio 34 utakmice za Štutgart, ali se pred kraj sezone vratio na teren, te u novu, takmičarsku 2020/21 ušao jači i okončao je sa 16 pogodaka i šest asistencija. Takve brojke preporučile su ga Vulverhemtponu koji ga je avgusta 2022. platio Švabama 18.000.000 evra.

Skok igra idealna za Premijer ligu nije došla do izražaja budući da se Kalajdžić već 4. septembra povredio. Ponovo leva noga i ponovo ligamenti kolena. Ovoga puta je za 274 dana van terena propustio 43 takmičarska meča. Tokom prvog dela aktuelne sezone dobijao je priliku na kašičiću, upisao 159 minuta i dva gola u Premijer ligi, a onda se sedmog januara preselio na pozajmicu u Frankfurt. Gol u Bundesligi nije dočekao, a četiri dana nakon što je zatresao mrežu belgijskog Uniona u Ligi konferencije, prvi put u karijeri stradali su mu ligamenti desnog kolena.

Šta drugo ostaje osim da momku koji je u mlađim fudbalskim danima igrao u sredini terena i gledao Nemanju Matića kao idola, poželimo brz oporavak i povratak na teren.


tagovi

Saša KalajdžićAjntraht FrankfurtAjntrahtligamenti kolenaprednji ukršteni ligamenti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara