Stadion Budućnosti (©AFP)
Stadion Budućnosti (©AFP)

Crna Gora: Budućnost moćna u večitom derbiju, Evropa ponovo stiže u Danilovgrad

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.05.22. | 23:03

Podgoričani bolji od Sutjeske – 4:2

Večiti derbi fudbalskog prvenstva Crne Gore između Budućnosti i Sutjeske igrao se u 34. kolu, samo što, kao retko kada, nije imao nikakav takmičarski značaj.

Nikšićani su već osvojili novu titulu prvaka, pa su bili manje motivisani na stadionu pod Goricom, što je Budućnost iskoristila da upiše novi trijumf u večitom odmeravanju snaga sa Sutjeskom – 4:2.

Izabrane vesti

Imali su domaći vođstvo od 3:0 posle prvog poluvremena i još promašeni penal, ali je prvak odgovorio u drugom delu, uspeo da smanji na 3:2, međutim, Mijović je pogotkom u 74. minutu odveo Budućnost na sigurnih „plus dva“ vrednih pobede.

Drugi put u istoriji Evropa stiže u Danilovgrad. Iskra je pobedom nad Mornarom (1:0) matematički obezbedila osvajanje četvrtog mesta i plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

U prethodnom, prvom nastupu na evropskoj sceni Iskra je bila bolja od Santa Kolome u Andori, ali je u Danilovgradu potom poražena od bugarske Lokomotive.

Dva kola pre kraja prvenstva poznato je da će Sutjeska u kvalifikacije za Ligu šampiona, Budućnost, Dečić i Iskra u kvalifikacije za Ligu konferencije. Još je sve otvoreno kada je borba za opstanak u pitanju, a direktno će ispasti ili Podgorica ili Zeta.



tagovi

Iskra DanilovgradBudućnost PodgoricaSutjeska Nikšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara