Radulović (© Star sport)
Radulović (© Star sport)

Crna Gora mora da traži novog selektora: Miodrag Radulović otišao ponosan

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 15:03

Ništa od obnove saradnje

U novu godinu sa novim selektorom. Ili, možda upražnjenom stolicom, jer je sa nje ustao Miodrag Radulović i pitanje je kad će Fudbalski savez Crne Gore reagovati. Zasad se samo zna da dosadašnji glavnokomandujući reprezentacija ne nastavlja posao.

Radulović je rešio da se povuče posle kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u Nemačkoj, završivši ih na drugom mestu Grupe H, iza Mađarske i Srbije, mada je sve do poslednjih minuta bio u igri. Njemu je ugovor svakako isticao poslednjeg decembarskog dana, ali neće biti obnovljen, iako se stekao utisak da je igra Hrabrih sokolova bila povremeno vrlo dobra.

Izabrane vesti

Obaveštavam sportsku javnost da sam posle dugog i konstruktivnog razgovora o dosadašnjem učinku reprezentacije i mogućem produžetku saradnje, sa rukovodstvom Fudbalskog saveza doneo zajedničku odluku da istekom aktuelnog ugovora prestaje moj angažman na mestu selektora seniorske reprezentacije Crne Gore“, pojasnio je Radulović.

Za ove tri godine, otkako je zamenio Faruka Hadžibegića, Radulović je vodio Crnu Goru u mundijalskih i kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, uz jedan ciklus u Ligi nacija.

„Posle tri godine rada na poziciji koja ima posebno mesto u mom srcu i karijeri, odlazim ponosan i uzdignute glave. Tokom vremena koje sam proveo kao selektor, reprezentacija Crne Gore je podmlađena, proširena je baza igrača, dobijena stabilnost, napravljen napredak u igri… Ponosan sam i na rezultate, a pogotovo na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima je naša selekcija bila najbliža plasmanu na veliko takmičenje još od baraž mečeva 2012. Ponosan, iako je kod svih nas ostao žal što nismo uspeli da plasmanom na EURO krunišemo sjajan zajednički rad“.

Za 32 meča u selektorskom mandatu, Radulović je ostvario deset pobeda, pretrpeo 14 poraza, uz osam nerešenih ishoda.

Svi zajedno napravili smo osetan napredak, stvorili dobru atmosferu i ojačali timski duh u odnosu na prethodne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje su završene bez pobede. Prepoznali su to i naši navijači koji su tokom tri godine mog mandata igrače uvek ispraćali sa stadiona gromoglasnim aplauzom, na čemu im se posebno i od srca zahvaljujem“, pojasnio je Miodrag Radulović.




tagovi

Miodrag Radulovićreprezentacija Crne GoreFSCGEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara