Pol Pogba (© Reuters)
Pol Pogba (© Reuters)

Crne slutnje potvrđene: Pogba ne igra do oktobra, menja ga čovek koji nije prošao pripreme

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 10:54

Juventusovi problemi

Zabrinutost Juventusovih navijača je bila opravdana: Pol Pogba mora na operaciju.

Klub iz Torina je uzdržan, zato Gazeta delo sport nema dilemu da će povratnik u Torino morati hirurškom intervencijom da reši problem na desnom kolenu koji se pojavio tokom turneje po Sjedinjenom Američkim Državama. U ponedeljak veče je objavljeno kako mu je stradao meniskus, u utorak jutro najpoznatiji italijanski sportski dnevnik uverava da su dodatna ispitivanja pokazala kako problem ne može da se sanira terapijama, već da zahteva rez.

Izabrane vesti

Isti izvor uverava da će Pogba biti operisan što pre, verovatno u Los Anđelesu, kako bi dobio na vremenu u procesu oporavka. Tačnije, da ga ne bi gubio, jer ga svakako čekaju najmanje dva meseca pauze. A to znači da će najmanje do početka oktobra – a možda i do sredine tog meseca, jer mora da uhvati ritam – propustiti prvih desetak kola Serije A, te uvodna dva meča grupne faze Lige šampiona. Kad je italijansko prvenstvo u pitanju sigurno neće igrati, od zahtevnijih, mečeve sa Romom i Sampdorijom, a kako je duel sa Milanom zakazan za 9. oktobar velika je šansa da ne bude na raspolaganju Masimilijanu Alegriju za okršaj sa prvakom države.

Najveća dilema trenera jeste ko će menjati Pogbu u novonastalim okolnostima. Na Artura Mela se ne računa (Brazilac ima poziv Đenara Gatuza da dođe u Valensiju), isto važi za Arona Remzija (Velšanin traži klub posle povratka sa pozajmice iz Glazgov Rendžersa), Veston Mekeni jeste imao svetlih trenutaka, ali je pitanje može li da bude oslonac na sredini terena, dok situaciju komplikuje status Adrijena Rabioa.

Francuski internacionalac nije putovao u Sjedinjene Američke Države jer nije vakcinisan. Samim tim nije prošao pripreme, neće imati dovoljno vremena da uhvati ritam po povratku kolega u Italiju (Stara dama noćas igra kontrolni meč sa Barselonom, poslednjeg dana jula sa Realom, a 7. avgusta je generalna proba u Tel Avivu sa Atletiko Madridom) i pitanje je u kakvom će stanju biti na raspolaganju Alegriju.

S tim da je utisak kako i dok je bio totalno fit nije Rabio ubedio čelnike da je baš igrač za Juventus...


tagovi

Pol PogbaAdrijen RabioRabio

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara