Đanluiđi Donaruma (Reuters)
Đanluiđi Donaruma (Reuters)

Crni dani Điđa Donarume: PSŽ bi da ga vrati u Milan, ali iz tri razloga nije realno

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 10:37

Status italijanskog golmana će da zavisi od Leonarda

Kada je letos potpisao za PSŽ i osvojio EURO sa Italijom, delovalo je da Đanluiđi Donaruma živi svoj san.

Desetak meseci kasnije, italijanski golman se nalazi u agoniji.

Izabrane vesti

Cele sezone u Parizu se bori za mesto startera sa Kejlorom Navasom i samo zahvaljujući skupom imenu je i dalje u prednosti nad Kostarikancem. Navas je mnogo bolje koristio minutažu koju je imao. Donarumini kiksevi su sve češći, a bilo ih je i sinoć u derbiju protiv Marselja kada je ponovo pravio gluposti. Častio je rivala jedan gol, a na kraju u nadoknadi vremena umalo i drugi. Podsetimo, u Ligi šampiona je njegov kiks otvorio vrata Benzemi i Realu ka velikom preokretu. Na to dodajmo i fijasko sa reprezentacijom Italije u plej-ofu za Mundijal kada mu je Trajkovski dao gol sa 20 metara u nadoknadi vremena i eliminisao Azure iz borbe za Katar. Teška vremena proživljava italijanski golman...

Francuski L'Ekip javlja da u Parizu sve više sumnjaju u Donarumu i da bi već na kraju sezone moglo da dođe do rastanka. Nije se uklopio, forma mu je loša, a i preskup je sa ogromnih 12.000.000 evra neto po sezoni. Pored svega, PSŽ ima Navasa na kojeg uvek može da se osloni.

Donarumin status u mnogome zavisi od sportskog direktora Leonarda koji ga je i doveo u klub i koji se nalazi blizu otkaza na Parku prinčeva. Ako Leonardo ode, Donaruma gubi glavnog zaštitinika u klubu i status će mu biti jako upitan. L'Ekip pominje opciju povratka u Milan ali to ne deluje baš relano.

Prvo, Donaruma je Milan napustio na ružan način ucenjujući klub preko agenta Mina Rajole. Postavio je nerealne uslove za produžetak ugovora kako bi otišao kao slobodan igrač i naplatio veliki bonus za potpis uz ogromnu platu. Navijači Milana mu to neće zaboraviti što se čak prenelo i na mečeve reprezentacije gde mu zvižde.

Drugo, Milan ima sjajnog golmana. Majk Menjan je letos došao kao zamena za Donarumu bez velike pompe a ispostavio se kao fantastičan golman. U gotovo svim izborima, Francuz je najbolji golman Serije A i brani sezonu bez greške što kod Donarume ranije nije bio slučaj. Menjan je najkonstantniji fudbaler Milana ove sezone i bilo bi fudbalsko samoubistvo dovesti njegov status pod znak pitanja. Plus je odličan u igri nogom što je Donarumina najveća mana.

I na kraju, Donaruma je preskup. Niko u Italiji ne zarađuje 12.000.000 evra godišnje. Majk Menjan u Milanu igra za godišnju platu od 2.800.000 evra.

Realnija opcija je da Donaruma obuče dres Juventusa koji ga je ranije tražio i koji ima prisne odnose sa njegovim agentom Rajolom.


tagovi

Đanluiđi Donaruma

Obaveštavaj me

Milan
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara