Crvena zvezda kompletna u Mađarskoj (©MN Press)
Crvena zvezda kompletna u Mađarskoj (©MN Press)

Crvena zvezda svim silama na Fradi: Milunović i Bukari ponovo u stroju

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 16:48

Miloš Milojević za gostovanje u Mađarskoj na raspolaganju ima sve igrače

Čini se da je Crvena zvezda na putu da potpuno povrati samopouzdanje poljuljano eliminacijom od Makabija iz Haife u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Neuspeh u dvomeču sa izraelskim prvakom ispumpao je energiju crveno-belih i doprineo rastanku sa trenerom Dejanom Stankovićem. Ekipa je u narednih nekoliko utakmica delovala ravnodušno, ali je ubedljiva pobeda nad Ferencvarošem prošlog četvrtka (4:1) značajno popravila raspoloženje oko stadiona Rajko Mitić.

Entuzijazam među navijačima se probudio, s velikim nestrpljenjem čeka se meč četvrtog kola Lige Evrope protiv istog rivala u Budimpešti u kom bi se crveno-beli još jednom pobedom uključili u borbu za prvo mesto i plasman u osminu finala.

Izabrane vesti

Protiv Fradija u Beogradu crveno-beli su morali bez dvojice standardnih prvotimaca. Zbog povrede zadnje lože uoči meča je otpao Osman Bukari, dok je odlučeno da se ne rizikuje sa rovitim Nemanjom Milunovićem. Obojica su propustili i meč sa Spartakom iz Subotice u Mozzart Bet Superligi (3:0), ali su se vratili treninzima sa ekipom i konkurisaće za sastav u četvrtak. U njihovom odsustvu priliku u startnoj postavi protiv Ferencvaroša dobili su Stefan Mitrović i Marko Gobeljić, odradivši sjajan posao. Prvi je bio strelac pogotka za 2:0, a drugi neumorno špartao desnom stranom, upisavši asistenciju Aleksandru Kataiju za 3:0.

Prvenstveni meč sa Spartakom propustili su i Mirko Ivanić i Seku Sanogo, koji će u Mađarskoj takođe ponovo biti na raspolaganju treneru Milojeviću. I Milan Rodić je u nedelju bio donekle pošteđen, odigravši poslednjih pola sata.

"Dočekujemo utakmicu protiv Ferencvaroša u dobrom raspoloženju. Odigrali smo izuzetno kvalitetan meč protiv mađarske ekipe prošle nedelje, bili konkretnija ekipa, znali šta želimo i još jednom dokazali da smo najjači kada je najteže. Pokazali smo zajedništvo, timski duh i upravo to nas je dovelo do značajne pobede. Ekipe u grupi nas do te utakmice nisu upoznale, naše mogućnosti i snagu, međutim sada se situacija promenila. Grupa je izuzetno izjednačena, devet bodova je još uvek u igri. Nastavljamo po planu, spremamo utakmicu po utakmicu, prva je protiv Ferencvaroša, idemo po drugu uzastopnu pobedu u Ligi Evrope", istakao je Rodić.

Crvena zvezda je za gostovanje u Budimpešti dobila tek 1.000 ulaznica, iako je interesovanje među gostujućim navijačima mnogo veće.

"Svesni smo da vlada veliko interesovanje naših navijača za utakmicu protiv mađarske ekipe. Situacija je takva da je broj karata ograničen i mnogi neće moći da budu na stadionu, iako smo svesni da bi i deset hiljada karata bilo malo. Pre utakmice protiv Ferencvaroša koja se igrala na Marakani smo imali cilj da ostvarimo pozitivan rezultat i zaslužimo podršku publike. Priredili smo im veče za pamćenje, videlo se koliko im je bilo drago što su ponovo videli ekipu u najboljem svetlu. Mnogo će nam značiti podrška u Budimpešti kako bismo nastavili dobar niz i borbu za evropsko proleće", zaključio je Rodić.



tagovi

FK Crvena zvezdaOsman BukariNemanja MilunovićLiga EvropeMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara