FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

CSKA doveo u pitanje šampionski materijal Ivićevog Krasnodara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 19:31

Liderska pozicija mu izmiče, Zenit ima samo dva boda manje

Oduševio je Krasnodar ljubitelje ruskog fudbala prethodnih meseci. Ne zna se da li su izabranici Vladimira Ivića više plenili lepršavošću u nastojanjima da ugroze protivnički gol ili mirnoćom u zadnjoj liniji. Ipak, od povratka s oktobarske reprezentitvne pauze došlo je do evidentnog pada forme ekipe srpskog trenera, pošto su nakon prošlosedmičnog remija protiv jednog od najslabijih timova u ligi Baltike, Bikovi poraženi na gostovanju CSKA 1:0 (1:0).

Stigao je Krasnodar u prestonicu osokoljen bravuroznim nizom od 18 uzastopnih utakmica u Premijer ligi bez poraza (uključujući šest s kraja prošle sezone). U krajnju ruku, iako nije trijumfovao u prošlom kolu u Kalinjingradu, došao je do boda iz deficita, pa je i to donekle bio korektan ishod. Novim porazom klub iz "južne prestonice Rusije" stavio je pod veliki znak pitanja šampionski potencijal. Koliko god da je Zenit kao najjači tim u državi trokirao početkom takmičarske godine, na to Krasnodar više ne može da računa. Peterbužani su uhvatili zamah i jasno je da više neće rasipati veliki broj bodova, pa su i Ivićevi puleni sada primorani da u svakom meču idu na pobedu kako bi ostali lideri.

Izabrane vesti

Poljuljani Armejci nekadašnjih igrača Crvene zvezde i Partizana Milana Gajića i Saše Zdjelara igraju prilično loše, a tek osma pozicija pred današnji duel nije previše obećavala. A ni početni minuti nisu delovali ohrabrujuće po domaće. Već posle desetak minuta Krasnodar je stvorio izglednu priliku za vođstvo kada je Igor Akinfejev odjednom zaličio na onog golmana koji je bio pre otprilke deset godina. U maniru čuvara mreža iz dobrog dela 20. veka napravio je paradu i uhvatio živu loptu nakon silovitog udarca Angolca Žoaa Bakijese.

Nije domaćin bio bolji u prvom delu, ali je iz jedine prave akcije poveo. Omaleni Uzbekistanac Abosbek Fajzulaev protutnjao je nalik čigri u međuprostoru između centra terena i 25 metara od gola CSKA, uposlio Fjodora Čalova, a nekada jedan od najvećih talenata ruskog fudbala jednim dodirom izbacio je Paragvajca Đuniora Alonsa i savladao Matveja Safonova.

Napadao je Krasnodar u nastavku, pokušavao najviše preko Džona Kordobe i Olakunlea Oluseguna, ali ništa nije bilo dovoljno da savlada Akinfejeva koji je danas izgledao kao mladić u telu 37-godišnjaka. Tek par minuta pred kraj, Vladimir Ivić dao je šansu i 24-godišnjem Mihajlu Banjcu, ali bivša uzdanica TSC-a iz Bačke Topole nije imala dovoljno vremena da nešto promeni.

Nakon 13. kola Krasnodar je lider Premijer lige s dva boda više od Zenita, dok je najprijatnije izneđanje Krila Sovjetov sada prilično posustala i ima šest bodova manje od lidera. CSKA je na deobi četvrtog i petog mesta zajedno s gradskim rivalom Dinamom.

RUSIJA 1 – 13. KOLO

Petak

Rubin – Baltika 1:0 (0:0)

/Vada 89/

Subota

Fakel Voronjež - Spartak Moskva 2:0 (0:0)

/Markov 71, Maksimov 84/

Rostov - Lokomotiva 1:0 (1:0)

/Ščetinin 3/

Krila Sovjetov - Orenburg 1:1 (1:0)

/Gare 24 - Perez 66/

Zenit - Ahmat 2:1 (2:1)

/Sergejev 32, Kasijera 37 - Konate 24/

Nedelja

Nižnji Novgorod - Soči 1:0 (1:0)

/Kalinski 38/

Dinamo Moskva - Ural 2:1 (1:0)

/Tjukavin 42, Bitelo 61 - Iškov 90+5

CSKA Moskva - Krasnodar 1:0

/Čalov 41/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ruska premijer ligaRusija 1CSKA MoskvaKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara