Andrija Milutinović (Star sport)
Andrija Milutinović (Star sport)

Čudan slučaj u Italiji: Srbin iz Milana koči Hrvata iz Intera?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 11:45

Naš trener radi na oporavku jednog od glavnih aduta gradskog rivala

Od povratka sa Mundijala, hrvatski vezista Marcelo Brozović zbog povrede nije odigrao ni minut za Inter. Ako se tome doda da je i pre Katara imao pauzu od mesec dana zbog koje je propustio devet mečeva u Ligi šampiona i Seriji A, ispada da trener Inzagi nije mogao da na njega računa na više od polovine utakmica u sezoni...

Brozović je jedan od najbitnijih Interovih igrača za kojeg ne postoji prirodna zamena i njegovo odsustvo se direktno oseti na rezultatima. Zato je od vitalnog značaja da Hrvat što pre zaigra za Inzagijev, tim ali to ide sporije nego što se očekivalo. Današnja Gazeta dela Sport tvrdi da Brozovićev oporavak ne ide željenim tokom jer na njemu ne radi samo Interov medicinski tim već i Srbin iz Milana.

Izabrane vesti

Reč je o Andriji Milutinoviću, srpskom stručnjaku za kondicionu spremu i oporavak koji je poslednjih nekoliko meseci zaposlen u Milanu. Iako se njegovo ime ne pojavljuje na zvaničnoj listi zaposlenih u Milanu, javna je tajna da on poslednjih meseci rukovodi odsekom za fizičku spremu prvotimaca. Pre Milana je izgradio reputaciju kao jedan od najpoznatijih trenera u svojoj branši u Evropi. Radio je, a i dalje radi, individualno sa nekim poznatim imenima svetskog fudbala poput Luke Modrića, Dušana Tadića, Mohameda Salaha, Ivana Perišića, Đanluiđija Bufona, Dušana Vlahovića, Matea Kovačića, Nikole Milenkovića, Filipa Kostića... Među njima je i Marcelo Brozović.

Zvanično je milutinović bio deo stručnog štaba reprezentacije Srbije za vreme selektorskog mandata Ljubiše Tumbakovića, a nezvanično je ostao neko vreme i kada je palicu preuzeo Dragan Stojković Piksi iako aktuelni starteg Orlova nije baš bio oduševljen njegovim radom i metodama. Međutim, kod igrača Milutinović ima ogroman uticaj i oni imaju veliko poverenje u njega. Pa tako i Brozović.

Gazeta piše da bi se Brozović već našao na terenu u dresu Intera da se pitao klupski medicinski tim ali igrač je po savetima Milutinovića izabrao duži period oporavka i pauzu. Čudno je to što član gradskog rivala odlučuje koliko dugo će odsustvovati jedan od glavnih igrača Nerazura. U klubu za sada ne prave tenziju zbog ovakvog Brozovićevog izbora jer imaju poverenje u njega i poštuju njegov osećaj.

Sličan slučaj je i u Juventusu sa Dušanom Vlahovićem koji je takođe dao prednost Milutinovićevom mišljenju u odnosu na klupske lekare tokom procesa oporavka od povrede.


tagovi

Andrija MilutinovićMarcelo Brozović

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara