Čudesna Atalanta ide dalje, Šahtjoru samo Liga Evrope, a Dinamo je završio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.12.19. | 20:46

Šahtjor prokockao veliku šansu, Gabrijel Žezus ohladio Maksimir

Gotovo je i u grupi C. Uz neprikosnoveni Mančester Siti, plasman u osminu finala Lige šampiona je izborila Atalanta.

Tim iz Bergama je definitivno najveći pobednik u grupi jer se očekivali da Siti rutinski reši pitanje plasmana. Iako je u prvom kolu deklasirana u Zagrebu, iako je igrala domaće mečeve na milanskom San Siru zbog renoviranja stadiona, iako je debitant i iako je imala tri poraza u prve tri utakmice, Atalanta je uspela da se izdigne iz gotovo nemoguće situacije. Prvo je uzela bod protiv Mančester Sitija, potom savladala Dinamo i zaustavila ga na putu za osminu finala, a onda večeras napravila podvig pobedom nad direktnim rivalom Šatjorom u gostima (3:0) i preskočila Ukrajince kojima je bio dovoljan i bod. Sva sreća koja je pratila Šahtjor u dvomeču sa Dinamom, večeras mu je okrenula leđa. 

Izabrane vesti

Atalanta je od prvog minuta napala, Ukrajinci su se posle dvadesetak minuta oslobodili pritiska i uspostavili balans, imali i neke šanse, a onda su nokautirani sredinom drugog poluvremena. Milimetri su odlučivali u 65. minutu kada je Papu Gomez zamalo izbegao ofsajd pre asistencije Kastanju za 1:0. Čak i uz VAR tehnologiju se jedva videlo da Papu nije bio u ofsajdu.

Nervozni domaćini su upali u još dublji kanal kada je Dodo dobio crveni karton deset minuta kasnije zbog udaranja protivnika, da bi Pašalić sve rešio golom u 80. minutu posle asistencije Malinovskog.

Atalanta ide u osminu finala, Šahtjoru ostaje uteha u Ligi Evrope, a Dinamu kraj evropske sezone koja je obećavala više.

Dinamo je najveći gubitnik u grupi. Onih prokockanih 3:1 protiv Šahtjora (3:3 na kraju) u nadoknadi vremena su ih skupo koštali. Krenuli su sjajno ubedljivom pobedom protiv Atalante, ali su protiv Šahtjora u dva meča ispali naivni i nisu mogli očekivati da se večeras iščupaju protiv Mančester Sitija – 1:4. Iako su odlično krenuli. 

Agresivnim i napadačkim fudbalom u prvih desetak minuta, Dinamo je pomalo i šokirao Siti da bi majstorijom Danija Olma 10. minutu zasluženo poveo. Strašan volej je uhvatio Španac i pokazao da zaslužuje da igra ovo takmičenje u dresu nekog mnogo moćnijeg kluba.

Iako bodovi nisu bili neophodni Sitiju, pobede u Ligi šampiona donose novac, pa su Gvardioline zvezde rešile da ga zarade. Siti je uzeo loptu, zagospodario Maksimirom i bilo je pitanje kada će matirati Livakovića. Doduše, desilo se to na pomalo kontroverzan način. Dvojica igrača su posle duela ostali da leže na travi u 34. minutu, ali je Marez nastavio akciju, lopta je došla do Gabrijela Žezusa koji ju je glavom poslao u mrežu.

I to je bilo sve do Dinama. Sitijeva klasa je ipak prevagnula. Nije prošlo ni 10 minuta igre u drugom poluvremenu, a Mančester Siti je već rešio pitanje pobednika. Žezus je u 50. minutu posle duplog pasa sa Fodenom postigao drugi gol, a u 54. kompletirao i het-trik posle centaršuta Mendija na drugu stativu. Brazilac je bio pod velikim pritiskom u poslednje vreme i ovi golovi bi mogli mnogo da mu znače.

Postigao je Siti do kraja još jedan gol i spustio zavesu na tužnu evropsku jesen u Maksimiru. 

GRUPA C

Dinamo Zagreb - Mančester Siti 1:4 (1:1)
/Olmo 10 - Žezus 34, 50, 54, Foden 84/

Šahtjor - Atalanta 0:3 
/Kastanj 65, Pašalić 80, Gosens 90+4/

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara