Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

Čudesni, neponovljivi Lionel Mesi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.08.23. | 05:59

Konkakaf Liga kup: Argentinac na četvrtom meču za novi klub postigao nova dva gola (ukupno sedam), odveo Inter Majami do četvrtfinala. Ekipa s Floride slavila u gostima protiv Dalasa sa 9:7 posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle 90 minuta bilo je 4:4

Niko kao argentinski virtuoz. Svet nije imao boljeg fudbalera od legende Barselone. Neponovljivi Lionel Mesi baca magiju i „preko bare“ stanovnicima SAD-a koji više vole jajastu loptu. Odbio je letos saudijske milione, nije hteo u Al Hilal, ali ni da se vrati u Barselonu posle dve godine u Pari Sen Žermenu. Posle osvajanja Mundijala u Kataru sa Argentinom, čini se, ispunio je sve snove. Sada igra za dušu. U smiraj karijere pojačao je Inter iz Majamija, klub u kojem je jedan od vlasnika engleski superstar Dejvid Bekam. I... Dobro mu ide.

Na četiri utakmice u Konkakaf Ligi kupu, takmičenju u kome igraju klubovi iz MLS-a i Meksika, postigao je impresivnih sedam golova. Inter je bio na pragu eliminacije u osmini finala od Dalasa, gubio je do 80. minuta – 2:4, ali onda prvo autogol 3:4, da bi pet minuta kasnije iz slobodnog udarca Mesi „skinuo paučinu“ s gola tima iz Teksasa na Tojota stadionu u Frisku.

Izabrane vesti

Penali su odredili učesnika čevrtfinala. Mesi je prvi uzeo loptu, matirao golmana domaćeg tima Martena Paesa. Svih pet igrača gostiju sa Floride bili su precizni, tragičar je bio Pekston Pomikal, promašio je sa 11 metara u drugoj seriji, pa je Inter izborio plasman među osam najboljih u ovom takmičenju.

Na trećoj uzastopnoj utakmici nekadašnji as Barse je postigao dva gola. Prvo je protiv meksičkog Kruz Azula postigao debitantski pogodak za tim s Floride, a onda je dva puta zatresao mrežu Atlante, Orlanda i sada Dalasa i pokazao da i sa 36 godina može još da pokaže magije.

01.30: (1,80) Filadelfija Union (3,45) Njujork Red Buls (4,20)

Sjajan debi u startnoj postavi Intera imao je i levi bek Đordi Alba. Španac je debitovao za ekipu iz Majamija prošle nedelje protiv Orlanda, igrao je 27 minuta u nastavku. Sada mu je samo šest minuta bilo potrebno da kao na tacni uposli dugogodišnjeg saigrača, a Mesi je sa 17 metara preciznim i snažnim udarcem doneo vođstvo svom timu. Akciju je počeo još jedan nekadašnji as Barselone, Serhio Buskets, koji se ovog leta pridružio Mesiju na Floridi.

Činilo se tada da će ekipa iz Majamija lako da pokori Teksas, ali se domaćin budi. Do kraja poluvremena preokreće rezultat, pogocima Kinjona i Kamunga.

U nastavku, Velasko je doneo Dalasu dva gola prednosti – 3:1 u 63. minutu. U sledećem napadu, drugom asistencijom na meču Alba je uposlio rezervistu Kremašija koji daje nadu timu argentinskog stručnjaka Tata Martina. Dalas ubrzo vraća prednost od 4:2, gosti smanjuju takođe autogolom Farfana u 80. minutu. Onda sledi magija, najbolji potez meča, sjajno izveden slobodan udarac sa oko 18 metara iskosa s desne strane. U Mesijevom stilu, za 4:4.

Nije bilo produžetaka, odmah su se pucali penala. Mesi, Buskets, Kampanja, Miler i Kremaši su bili precizni. Kod Dalasa golove su postigli Ariola, Kinjon i Fereira, ali ne i Pomikal, pa Inter nastavlja pohod na trofej u ovom takmičenju.

Podsetimo, u MLS-u, ekipa iz Majamija je trenutno najgori tim i teško će do plej-ofa. Dolazak argentinskog asa trgao je ekipu s Floride koja bi mogla u godinama koje slede da bude važan faktor, možda i šampion SAD-a. Sa Mesijem je sve lakše.

Bila je ovo prva utakmica argentinskog asa van Majamija za novi klub. Sve ulaznice su planule za 18 minuta, najjeftinija je koštala 726 dolara. Mesimanija je u SAD-u tek počela.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------

KONKAKAF LIGA KUP – OSMINA FINALA

Ponedeljak

Dalas - Inter Majami 7:9 p. p. (4:4, 2:1)

/Kinjon 37, Kamungo 45, Velasko 63, Tejlor 68ag – Mesi 6, 85, Kremaši 65, Farfan 80ag/

Utorak

01.30: (1,80) Filadelfija Union (3,45) Njujork Red Buls (4,20)

02.00: (1,58) Nju Ingland Revolušn (3,80) Keretaro (5,40)

04.00: (1,95) Hjuston Dinamo (3,35) Šarlot (3,70)

Sreda

02.00: (2,55) Nešvil (3,25) Klub Amerika (2,60)

02.30: (2,30) Minesota Junajted (3,35) Toluka (2,90)

04.00: (2,80) Tigres (3,25) Monterej (2,40)

04.30: (1,58) Los Anđeles FK (3,90) Real Solt Lejk (5,20)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Lionel MesiInter MajamiDalasKONKAKAF liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara