Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Ne dolazi Mesi svaki dan u Teksas: Sve karte planule za 18 minuta, najjeftinija koštala 726 dolara

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 11:22

Veliku privilegiju da postane grad u kom će Mesi odigrati svoju prvu gostujuću utakmicu u Americi dobili su Dalas i Tojota stadion

Postao je Lionel Mesi najveća fascinacija celokupnog američkog sportskog auditorijuma u prethodna dva meseca. Kako je sva tri meča do sada sa Mesijem u timu Inter odigrao na svom terenu u Fort Loderdejlu, publika izvan Floride još nije bila u prilici da vidi na delu jednog od najboljih igrača svih vremena. Blistave partije na dosadašnje tri utakmice učinile su da euforija širom SAD-a dodatno poraste, a to pokazuje i interesovanje publike u Dalasu pred Argentinčev dolazak sa Inter Majamijem na meč osmine finala Liga kupa Severne i Centralne Amerike 7. avgusta. Sve karte rasprodate su za svega 18 minuta, a kako tamošnji mediji prenose veoma mali broj bio je dostupan u slobodnoj prodaji.

Mnogo je više onih ulaznica koje su put do vlasnika našle na sekundarnom tržištu, putem brojnih platformi za preprodaju. Cena je na njima po pravilu paprena i višestruko nadmašuje regularnu. Primera radi, najjeftinija karta na Ticketmaster sajtu košta 726 dolara, što je najmanja cifra koju je potrebno izdvojiti za gledanje mađioničara iz Rosarija, a i takvih je ostalo još malo. Veća verovatnoća je da će svi koji žele da prisustvuju ovom, po svemu ekskluzivnom događaju, morati da plate preko 1.000 dolara, a najčešće i više hiljada. Najskuplje ulaznice na prestižnim mestima ne mogu se naći za manje od 5.000 dolara, a dostižu i 9.000.

Izabrane vesti

U Liga kupu Severne i Centralne Amerike sistem takmičenja prilično je surov jer se igra samo jedna utakmica i poraz bi značio momentalnu eliminaciju iz takmičenja, pa je svaka Mesijeva utakmica potencijalno poslednja u njemu, iako razume se, klub vlasnika Dejvida Bekama ima najviše ambicije. To dodatno doprinosi da se na svaki Mesijev meč gleda kao na poseban sportski događaj koji će se prepričavati godinama.

Legenda Barselone odlično je započeo mandat na Floridi. Postigao je pet golova uz jednu asistenciju na tri utakmice, uključujući pogodak iz slobodnog udarca na debiju protiv meksičkog Kruz Azula. Podsetimo, uz Mesija Inter Majami je doveo još dva dugogodišnja igrača Katalonaca, Serhija Busketsa i Đordija Albu. U slučaju da savladaju Dalas (noć subota na nedelju od 02:00) vratiće se fudbaleri Intera u Majami već za četvrtfinele, gde bi ih čekao pobednik meča Šarlot - Hjuston Dajnamo.


tagovi

MLSLionel MesiInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara