""
""

Čudo zvano Vimbldon: Pre 14 godina navijači su ih digli iz mrtvih, a danas su zajedno zapalili Vembli! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 18:23

Plimut je takođe silno želeo promociju, čak 35.000 navijača doputovalo je u glavni grad Engleske s namerom da sa svojim timom proslavi povratak u viši rang, ali je sa druge strane bila snažnija, jača emocija, i istorija koja je pronašla način da dovede stvari u red

Neverovatna priča je dobila čudesan nastavak - Vimbldon danas slavi ulazak u Ligu 1, a pre samo 14 godina navijači su ga digli praktično "iz mrtvih", nakon što je prvobitni Vimbldon prebačen u Milton Kins i počeo da živi pod nazivom MK Dons. Ipak oni pravi navijači pokazali su da ljubav prema klubu može da bude jača od svih odluka klupskih čelnika. U maju 2002. godine izborili su se za svoja prava, dobili su dozvolu za osnivanje kluba i formiran je AFC Vimbildon, koji je za 14 godina postojanja obezbedio šest promocija u viši rang i sledeće sezone igraće u trećem rangu engleskog fudbala.

Izabrane vesti

Sastav Nila Ardlija danas je pred 57.956 navijača na Vembliju nadigrao Plimut u finalu plej-ofa. Odluka je pala u samoj završnici meča, prvo je Lajli Tejlor u 78. minutu pogodio mrežu Luka Mekormaka nakon sjajnog centaršuta Kaluma Kenedija, dok je tačku na veliko slavlje stavio strašni ljubimac navijača Adebajo Akinfenva golom iz penala u 111. minutu.

Ogrmoni napadač Vimbldona pogodak je proslavio skidanjem dresa ispod kojeg je bila majca sa porukom "Beast mode" ili "mod Zveri".

Plimut je takođe silno želeo promociju, čak 35.000 navijača doputovalo je u glavni grad Engleske s namerom da sa svojim timom proslavi povratak u viši rang, ali je sa druge strane bila snažnija, jača emocija, i istorija koja je pronašla način da dovede stvari u red.

Proteklih meseci pričalo se da će ova neverovatna priča AFC Vimbldona postati scenario nekog holivudskog filma, a boljeg scenarija od ovog koji su danas priredili njegovi igrači i navijači neće biti.

(FOTO: Action images)


tagovi

Adebajo Akinfenva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara