Čuka se pohvalila: Birmančević trči skoro kao Bolt

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.02.21. | 15:59

I brže od Nemanje Radonjića, tvrde na Banovom brdu

Podrobno se prethodnih meseci pisalo o fudbalskim sprinterima, i njihovim supersoničnim moćima. Bila je ta tema aktuelna u Srbiji, posebno kada je Nemanja Radonjić u dresu Marselja istrčao brzinu od 37 kilometara na sat i ugrozio, bar u tom paramteru, Kilijana Mbapea.

Francuski reprezentativac je nedavno u duelu između PSŽ-a i Monaka istrčao u jednom momentu neverovatnih 38 kilometara na sat. Neverovatnih, zbog činjenice da je svetski rekorder na 100 metara, Jamajčanin Jusein Bolt trčao brzinom 37,58 kilometara na čas, kad je postavio svetski rekord 2009. godine u toj disciplini (9,58 sekundi). Tačnije, to mu je bila prosečna brzina, mada je u jednom trenutku išao i na 44 kilometara na sat.

Izabrane vesti

U duelu između Čukaričkog i Zlatibora prethodne subote Veljko Birmančević je postavio rekord u srpskom fudbalu, bar od kako je uvedeno GPS merenje na Banovom brdu. Vezni fudbaler belo-crnih je srušio sve rekorde, u jednom trenutku je istrčao neverovatnih 37,04 kilometara na čas. Takav podatak su bar plasirali sa Banovog brda.

Nekadašnji omladinac Partizana ove sezone igra u velikoj formi. Postigao je osam superligaških golova i jedan je od glavnih aduta trenera Dušana Đorđevića.



tagovi

Veljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara