Slobodan Tedić (©Starsport)
Slobodan Tedić (©Starsport)

Čuka vratila igrača iz Mančester Sitija – Tedić na Brdu rehablituje karijeru

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 12:00

Obnovljena saradnja sa 23-godišnjim napadačem

U novogodišnjem intervjuu za Mozzart Sport rekao je da bi, da može da vrati vreme, opet potpisao za Mančester Siti – jer hajdemo realno, ko bi ga pa odbio? – ali i da ne isključuje povratak u srpski fudbal. A taj povratak se desio brže no što je Slobodan Tedić možda i pomislio. Jer već koliko danas postalo je jasno da se 23-godišnji napadač vraća u klub koji ga je lansirao u fudbalsku orbitu, Čukarički naravno.

Vest je prvi pustio portal Telegraf, a možemo da dodamo i da ovog puta u pitanju nije pozajmica kakve su se Tediću verovatno i smučile posle Zvolea, Barnslija i Čarltona, već čist dugoročan, dvogodišnji ugovor. Beogradski klub neće platiti nikakvo obeštećenje Sitiju, ali će mančesterski gigant zadržati neke procente od buduće prodaje fudbalera pošto je Tediću ugovor isticao na leto.

Izabrane vesti

Čuki je špic neophodan pošto je ove zime Sandej Adetunđi – pamtiće ga na Brdu po golu za pobedu nad Crvenom zvezdom i malo čemu drugom – otišao u Celje, pa je na toj poziciji ostao samo 16-godišnji Mihajlo Cvetković.

Sa druge strane, Tediću je neophodna sredina u kojoj će konstantno da igra, pošto je za četiri godine u Zvoleu, Barnsliju i Čarltonu postigao samo osam golova.

U dogovoru sa porodicom, menadžerom i sportskim sektorom Čukaričkog zaključili smo da je najbolje rešenje da se vratim na Banovo brdo. To je najbolje u ovom trenutku, došao sam svojoj kući, proveo sam ovde četiri godine, isti period igrao u inostranstvu. Vraćam se bogatiji za to iskustvo, u želji da pomognem ekipi da se ponovo izbori za plasman u Evropu. Moje je da dam maksimum i da postižem golove“, rekao je Tedić za Sport Klub.

Sportski direktor Vladimir Matijašević je za Telegraf rekao da bi Čukarički do polaska pripreme na Kipar trebalo da dovede još jednog ili dvojicu fudbalera – već je iz Novog Pazara stigao Nemanja Milojević, a iz istog kluba se sa pozajmice vratio Mitar Ergelaš – ali i da bi moglo da bude odlazaka zbog „gužve u svlačionici“.

Mateo Anlivi je blizu pozajmice, radi se o klubu iz naše lige, trebalo bi da bude rešen i status Stefana Tomovića, imamo dve-tri opcije na stolu. Ostaje da se vidi i šta će biti sa golmanom Belićem, tu se pita i trener golmana Oliver Kovačević, ali će i to biti poznato do četvrtka“.

Podsetimo, Tedić je u Siti otišao u januaru 2020. godine u transferu teškom 3.000.000 evra, ali za prvi tim Građana (naravno) nije debitovao.


tagovi

Slobodan TedićČukaričkiZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara