(© Reuters)
(© Reuters)

Da je Argentina, Kolumbija ili nedođija, ali haos u Australiji!? Golmanu metalna kofa u glavu, sudiji rasekotina (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.12.22. | 15:24

Haos u Melburnu kao svedočanstvo da na Petom kontinentu nije baš sve kako se predstavlja

Scene na koje smo navikli u Južnoj Americi. Argentinci zato što su strastveni, Kolumbijci što su sve samo ne baš u fudbalu uređeni. Čak ovako nešto pristaje fudbalskim zabitima na prostorima Afrike ili Azije. A desilo se u – Australiji.

Zemlja koja propagira vrednosti zapadnog sveta, gde bi sve trebalo da bude pod konac, pala je na ispitu iz organizacije fudbalske utakmice. Derbi Melburna, između Sitija i Viktorija, prekinut je sredinom prvog poluvremena (pri rezultatu 1:0 za domaćina) usled haosa nastalog kad su navijači upali na teren!?

Izabrane vesti

Tamo gde se očekuje da živi civilizovan svet, gde se vlasti i narod diče kako se kod njih poštuju pravila – setite se samo šta je bilo upravo u Melburnu kad je poslednji put Novak Đoković tamo bio – izgleda da baš toliko ružičast kakvim se predstavlja. O tome svedoče informacije da je utakmica osmog kola A lige završena pre vremena zato što su gledaoci utrčali na teren i u opštem metežu povredili Toma Glovera. Golman Melburn Sitija dobio je nekoliko snažnih udaraca u glavu, čak se sumnja i na potres mozga, jer ga je neko od miroljubivog naroda Australije pogodio metalnom kofom posred glave!?

U velikom stampedu huligana nastradao je i sudija Aleks King, zaradivši rasekotinu na glavi.

(© Reuters)(© Reuters)

Kao razlog za incidente naveden je bes navijača oba kluba iz Melburna zbog odluke čelnika Fudbalskog saveza Australije da proda domaćinstvo fibnala A lige Sidneju. I to na tri godine. Odluka je doneta i samo je pojačala nezadovoljstvo posetilaca na AAMI stadionu, oličeno u bacanju pirotehničkih sredstava na teren, jedna signalna raketa je čak pogodila kamermana, a eksplodirala kad je Glover pokušao da je vrati nazad na tribine. Situacija se otrgla kontroli, gledaoci su napali golmana, kome je ubrzo počelo da krvari iz slepoočnice, posle čega su se igrači oba tima uputili ka svlačionicama i više se na teren nalik bojnom polju, nisu vraćali.

Ovakvom ponašanju nema mesta u australijskom fudbalu. Odmah ćemo otvoriti istragu i izraći kazne“, saopštio je FS Australije, a nadovezao se Melburn Viktori. „Ono što se desilo, uključujuči ulazak gledalaca na teren i vređanje igrača Sitija, sudija i snimatelja, nisu prihvatljivi i nije im mesto u fudbalu. Ovakvo ponašanje neće biti tolerisano“.

Lepo napisano, mada je pitanje je da li će se nemiri smiriti, jer nisu zabeleženi prvi put ove sezone i ilustruju da su neki Australijanci od gospode preobrazili u huligane. Dokazano pre, za vreme i posle utakmice Sidneja i Vonderesa, tokom koje su domaći navijači uvredama dočekali Miloša Ninkovića, koji je letos prešao baš u Vonderers.

Posle svega može da se izvuče samo jedan zaključak. Ni Australijanci nisu što su nekad bili. Ili što su mislili da jesu.



tagovi

Melburn ViktoriMelburn SitiA ligaAustralijaAustralija 1incidentiincidenti navijaca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara