Oni njemu "izdajice", on njima asistenciju za pobedu! Ninetova brutalna osveta za uvrede u derbiju Sidneja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 12:12

Iskusni srpski vezista dočekan uvredama navijača svog bivšeg tima, ali je odgovorio tako što je bio jedan od najzaslužnijih za slavlje Vonderersa - 1:0

Derbi Sidneja kakav do sada nije viđen! Pred 42.000 gledalaca, a atmosferi koja je predstavljala pravu kombinaciju najvećih evropskih i južnoameričkih derbija, Vestern Sidnej Vonderersi savladali su ljutog gradskog rivala Sidnej FC golom Kusinija Jengija u 70. minutu utakmice - 1:0 (0:0).

Na žestokom udaru domaćih navijača našao se njihov bivši igrač Miloš Ninković, kome je bila posvećena i koreografija najvatrenijih pristalica Sidneja. Ispod dresa sa brojem 10 koji je goreo bili su postavljeni transparenti na kojima je pisalo "Legende će se poštovate, nasleđe izdajnika će nestati".

Izabrane vesti

Ninković je pre meča poručivao da nije zaslužio takav tretman s obzrim na to šta je pružio klubu za sedam godina karijere u njemu, ali je potom bio usresređen na rezultat svog tima i bio jedan od najzaslužnijih za slavlje ekipe Marka Rudana. Nekadašnji srpski reprezentativac je na sjajan način povukao kontranapad u akciji za pobedonosni gol na meču, fantastično se oslobodio svog čuvara i ostavio loptu na levu stranu posle čega je sve sjajno odradio Jengi i pogodio gornji desni ugao gola na kom je stajao nemoćni Endrju Redmejn.

Samosedam minuta ranije Ninković je mogao i sam da povede ekipu ka slavlju, s obzirom da se našao u sistuaciji jedan na jedan sa Redmejnom, ali je golman Sidneja uspeo da mu zatvori put do mreže. Ipak, već u narednoj sledećoj ozbiljnoj akciji Vonderersa usledila je erupcija oduševljenja među prisistalicama gostiju koje su prepunile tribinu iza gola.

Navijači gostujućeg Vestern Sidneja su posle toga čak i na leđima nosili Miloša Ninkovića, koji se u potpunosti uklopio u slavljeničku atmosferu "crveno-crnih".

Vonderersi su došli do četvrte pobede u sezoni i primakli se vodećem Melburn Sitiju na tri boda zaostatka. Sidnej FC je doživeo treći poraz, pa sada ima devet bodova manje u odnosu na vodeći tim, odnosno šest u odnosu na najvećeg protivnika.

A LIGA

Petak

Adelajd - Melburn 3:0 (1:0)

/Ibusuki 37, Gudvin 86, Varlend 90+1/

Subota

Njukasl Džets - Melburn Siti 1:2 (1:1)

/Džejmison 38ag, Van der Vene 20, Meklaren 57

Sidnej - Sidnej Vonderersi 0:1 (0:0)

/Jengi 70/

Nedelja

03.00: (2,10) Velington (3,35) Vestern junajted (3,30)

05.00: (1,75) SS Mariners (3,50) Mekartur (4,50)



tagovi

Miloš NinkovićVestern Sidnej VonderersSidnej FC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara