Stefano Pioli (©Reuters)
Stefano Pioli (©Reuters)

Da li bi Pioliju ovo mogao da bude poslednji krug u Monci?

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 01:02

„Imali smo previše grešaka, ali je potrebna rotacija“, pravda se trener Milana posle poraza u komšiluku

Milan je porazom od komšijske Monce (2:4) verovatno rekao zbogom skudetu koji se smeši gradskom rivalu Interu posle kikseva ne samo Rosonera, nego i Juventusa u subotu (samo bod u Veroni 2:2).

Italijanski strateg je na meti kritika zbog postave koje je izveo. Ostavio je udarni trio u napadu, Leaa, Žirua i Puliišića na klupi. Šansu je dobio od starta Luka Jović i bio je tragičar posle crvenog kartona na startu drugog poluvremena. I sa desetoricom, šampion Italije iz 2022. godine je uspeo da postigne dva gola, izjednači, ali košmarni finiš i dva pogotka domaćina.

Izabrane vesti

Iskusni stateg je na ledu. I prethodnih nedelje se spekulisalo da mu nisu jake pozicije na San Siru. Stefano Pioli priznaje da je Milan napravio previše ozbiljnih grešaka koje su uzrokovale porazu, ali brani svoje odluke o rotaciji tima.

Napravili smo greške koje su pokvarile meč. Kada primite četiri gola, pogrešno je reći da je naših prvih pola sata bilo dobro, ali to je istina“, rekao je Pioli i dodao:

Naravno, gubitak igrača je još više otežavao situaciju, a onda smo, pošto smo došli do 2:2, trebalo da budemo smireniji da se bolje branimo. Tim se u tom trenutku osećao pun samopouzdanja i želeo je da ide dalje do pobede. Večeras je bilo previše grešaka”.

Utorak, 21.00: (1,90) Inter (3,45) Atletiko Madrid (4,20)

Pioli će biti na udaru kritike zbog prekomerne rotacije, menjajući šest igrača koji su u četvrtak razbili Ren sa 3:0 u prvom meču nokaut faze Lige Evrope.

Pulišić nije trenirao dan pre meča jer je bio umoran, a Rafa Leao je osetio da nije spreman. Kristijan nikada nije toliko igrao poslednjih godina, pa mu je bio potreban odmor. Malik Tšao je napravio svoj prvi start od teške povrede u novembru i izgledao je veoma zarđalo sa greškama za oba gola u prvom poluvremenu. Presporo smo igrali, a Monca je čekala svaku našu grešku. Utakmica se promenila, na našu nesreću, sa svim tim incidentima od prekida do golova i kartona. Sve su to incidenti u kojima tim kao što je naš treba da bude oštriji, koncentrisaniji i više sa nogama na zemlji“.

Na pitanje da lie gora greška bio crveni karton Jovića ili penal i greška Tšaa, iskusni strateg je rekao:

Ovo su ozbiljne greške, trebalo je svi da budemo bolji. To je bolan poraz, ali iz kojeg moramo da učimo, da nam je potrebna još veća koncentracija i fokus, posebno na gostovanjima“.

Crveni karton Luke Jovića je blo čak šesto isključenje za Rosonere ove sezone u Seriji A. Srbin sigurno neće biti dostupan za meč sa komšijama iz Bergama, Atalantom u narednom kolu u Milanu.

Liga Evropa je takmičenje gde bi Milan mogao do trofeja.

Oba takmičenja moraju biti naš veliki motiv. Zaustavili smo se posle dugog niza bez poraza u Seriji A, treće mesto je solidno, a drugo takođe nije daleko. Moramo da pokušamo da osvojimo što više bodova“, zaključio je Pioli.



tagovi

MilanSerija AStefano PioliLuka Jović

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara