Mikel Arteta (©Reuters)
Mikel Arteta (©Reuters)

Da li je Arteta bivši?

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 01:40

Arsenal nastavlja da posrće, a Španac gubi kompas. Na konferenciji za medije jedva da je uspeo da sastavi par rečenica posle novog kraha, ovog puta od gradskog rivala Totenhema

Umesto borbe za Ligu šampiona, kako igraju Tobdžije u poslednje vreme, plasman u Ligu Evrope biće teško ostvarivo. Posle novog poraza u gradskom derbiju od Totenhema (0:2), Mikel Arteta je pod baražnom vatrom ostrvskih medija.

Prošle godine je mladi stručnjak razmrdao ekipu, osvojio FA kup, na početku sezone i Superkup Engleske, ali samo bod u prethodna četiri kola upalilo je alarm na Emiratima.

Izabrane vesti

"Moram da podržavam igrače, nastavim da se borim, nema drugog načina“, rekao je Arteta posle poraza od Murinjove čete u nedelju u londonskom derbiju.

I pored poraza, Španac vidi svetlo na kraju tunela.

"Video sam svoj tim pun želje, strasti, dominirali smo u igri, stvarali šanse, ali na kraju kada pogledamo krajnji rezultat shvatimo zašto je Totenhem prvi“.

Arsenal je ove sezone u Premijer ligu postigao samo 10 golova, koliko je sam postigao Son, napadač Totenhema. On je načeo mrežu Tobdžija, a zatim asistirao Hariju Kejnu za konačnih 2:0 u finišu prvog poluvremena. Prst se upire u Pjera Emerika Obamejana koji je u lošoj formi, ni nalik prošlosezonskoj. Samo su tri tima, i to trenutno ona koja su na poslednja tri mesta (Šefild Junajred, VBA i Barnli postigli manje pogodaka od Tobdžija).

Na pitanje kako će da preokrene Arsenalovu košmarnu sezonu, bio je kratak.

"Kad budemo počeli da dajemo golove. Jednostavno je... Treba nam mnogo prilika da bismo postigli gol“.

U finišu prvog poluvremena zanmljiv detalj koji je možda i presudio londonski derbi. Tomas Parti, letošnje pojačanje iz madridskog Atletika, požalio se na povredu, otišao je kraj aut linije, zatraživši izmenu. To je iznerviralo Artetu koji ga je terao nazad na teren. Posle toga sevnula je kontra domaćeg tima iz koje je Kejn postigao drugi gol.

"On je povređen. Ne znam stepen povrede. Bila je situacija četiri na tri. Ne znam kako se to dogodilo, da li se osećao loše u tom trenutku. Pogledaću na snimku pa ću da razgovaram s njim“.

Vezista iz Gane je u klub stigao poslednjeg dana minulog prelaznog roka za 50.000.000, ali se utopio u sivilo kluba sa Emirata. On je bio pod znakom pitanja za duel sa Totenhemom. Počeo je meč, ali nije izdržao ni celo poluvreme. Zamenio ga je Španac Sebaljos.

Žoze Murinjo je podržao kolegu.

"Želim da čestitam Mikelu Arteti. Bilo je teško da pobedimo. Taktički su bili vrlo dobri, vrlo organizovani. Pravili su nam probleme, probleme koje smo uspeli da rešimo. Imaju hrabrosti i neverovatan duh. Oni su dobra ekipa, a on dobar trener“, rekao je Murinjo.

Pevci su ostali lideri Premijer lige sa 24 boda, koliko ima i Liverpul, ali slabiju gol-razliku. Arsenal je na užasnom 15. mestu. Vreme curi za Artetu, koji je tokom prošlog šampionata stigao u redove londonskog kluba iz Mančester Sitija gde je bio pomoćnik Pepu Gvardioli. Zamenio je na klupi zemljaka Unaja Emerija.


tagovi

Mikel ArtetaArsenalPremijer ligaTotenhem

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara