Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Da li je ovo taj dan za tragični Šalke i očajni Keln?

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 11:38

Union Berlin i Ajntraht im neće dati bodove "na lepe oči"

Tragični Šalke i očajni Keln. Verovatno ogromna većina kladilaca veruje da je konačno došlo vreme da Rudari i Jarčevi osvoje makar bod ove sezone, ali Union Berlin i Ajntraht nisu za potcenjivanje. I definitivno neće "učiniti" uslugu rivalima.

U ovogodišnje izdanje Bundeslige Šalke je ušao sa sva tri poraza i zastrašujućom gol-razlikom 1:15. Upravo ona svedoči o kompletnoj promaji u klubu iz Gelzenkirhena. Pre poslednjeg runde trener David Vagner je smenjen, a zamenio ga je Manuel Baum, ali čak ni on nije mogao da probudi usnule Rudare. Naprotiv, dotakli su dno u sudaru sa Lajpcigom u gostima i kući su se vratili sa četiri lopte u mreži.

Izabrane vesti

Baum je imao čitavu reprezentativnu pauzu da se upozna sa timom, i može se pretpostaviti da je glavni akcenat bio na odbrani, koja je u uvodnim rundama pre podsećala na puter, nego na neprobojni zid. Suprotno tome, Uniion je poznat po vrlo dobroj odbrani. U uvodnoj rundi primio je tri gola od Augzburga, ali je potom remizirao 1:1 na terenu opasnog Menhengladbaha i u prošlom kolu je slavio bez primljenog pogotka protiv Majnca (4:0).

Zbog trenutnih rezultata gosti su pomalo favoriti, ali očekuje se vrlo uravnotežen meč. Bez dileme, Šalke bi najzad mogao da odigra meč na manji broj golova, jer su njemu potrebni bodovi. Imao je dovoljno vremena za rad na defanzivnim postavkama tokom pauze, dok odbrana berlinskog sastava spada među najčvršće u konkurenciji.

Velika kriza drma i Keln. Trenutni rezultati i igra Jarčeva ne mogu drugačije da se okvalifikuju. Pod trenerom Markusom Gizdolom, Keln nije uspeo da pobedi u 13 uzastopnih mečeva, pored toga, domaća ekipa je izgubila sva tri prethodna kola Bundeslige i samo zbog boljeg gol-količnika nije na poslednjem mestu. Raspored nije bio prijateljski nastrojen prema Kelnu, ali ponestalo je opravdanja kormilaru tima sa Rajn Energi stadiona.

U goste stiže rival iz Frankfurta, koji je posle tri kola neporažen i, uprkos iznenađujućem remiju sa Bilefeldom, uspeo je da ubeleži pobede protiv Herte i posebno nad Hofenhajmom. Takođe, izgleda da je mentalna blokada na utakmicama u gostima nestala. Prošle godine su predstave kod kuće i van Frankfurta za Orlove bile kao dan i noć, pa trener Adi Hiter ima razloga da veruje svom timu i nedvosmisleno krene po tri boda.  

BUNDESLIGA - 4. KOLO

Subota

Augzburg - Lajpcig 0:2 (0:1)

/Anhelinjo 45, Poulsen 66/

Hrajburg - Verder 1:1 (1:1)

/Lajnhart 16 - Fulkrug 25/

Herta - Štutgart 0:2 (0:1)

/Kemf 9, Kastro 68/

Hofenhajm - Dortmund 0:1 (0:0)

/Rojs 76/

Majnc - Leverkuzen 0:1 (0:1)

/Alario 30/

Bilefeld - Bajern 1:4 (0:3)

/Doan 58 - Miler 8, 51, Levandovski 26, 45+1/

Menhengladbah - Volfzburg 1:1 (0:0)

/Hofman 78pen - Veghorst 85/

Nedelja

15.30: (3,15) Keln (3,45) Ajntraht (2,25)

18.00: (2,75) Šalke (3,20) Union Berlin (2,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaKelnŠalkeUnion BerlinAjntraht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara