Srbija i Turska su igrali u Ligi nacija pre dve godine (©MN Press)
Srbija i Turska su igrali u Ligi nacija pre dve godine (©MN Press)

Da nije bilo Jovića, Mladenovića i Vlahovića, sada bi Srbija morala da igra protiv Farskih Ostrva

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 14:07

Umesto Orlova Turska igra ove subote od 20.45 protiv ostrvljana, u prvom kolu prve grupe C divizije Lige nacija

Pre godinu i po dana fudbalska reprezentacija Srbije je igrala, u tom momentu se činilo krajnje nebitan meč u Ligi nacija. Posle neuspeha u baražu za Evropsko prvenstvo i poraza od Škotske, Orlovi su se sastali sa Rusijom u poslednjem kolu novog takmičenja UEFA, na meču koji je bio poslednji sa Ljubišom Tumbakovićem na klupi. Pobedio je naš nacionalni tim sa 5:0, desilo se da Mađarska u isto vreme savlada Tursku (2:0), pa su Orlovi ostali u B diviziji Lige nacija. Nije da bi se iko tada previše potresao i da nisu, ovo takmičenje ima tek nešto veći značaj od prijateljskih utakmica.

Ispostavilo se ipak da bi sada Dragan Stojković Piksi imao ozbiljnih problema da one novembarske večeri nisu bili inspirisani protiv Rusa Filip Mladenović (gol i dve asistencije), Luka Jović (dva gola i asistencija) i Dušan Vlahović (po gol i asistencija). Jer, Srbija bi za izazove na Mundijalu u Kataru umesto protiv solidnih selekcija poput Norveške, Slovenije i Švedske morala da se sprema kroz susrete sa Farskim Ostrvima, Luksemburgom i Litvanijom. Upravo oni su rivali Turcima u Grupi 1 u C diviziji Lige nacija.

Izabrane vesti

Počeće od Farskih Ostrva, ugostiće ih u subotu od 20.45 časova u Istanbulu. Za izabranike Stefana Kunca ovo će predstavljati praktično jedan potpuno novi ciklus, kretanje od nule, pošto će Turci propustiti Mundijal u Kataru. Idealna prilika da se resetuje selekcija.

20.45: (1,13) Turska (8,50) Farska Ostrva (19,0)

Turska je igrala baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali je u polufinalu izgubila od Portugalije sa 2:1. Posle tog meča se kapiten Burak Jilmaz oprostio od reprezentacije, neslavno, pošto je promašio jedanaesterac za izjednačenje u 85. minutu.

Krećemo u novu avanturu, očekuje nas C divizija. Posle odlaska Buraka formirali smo novu organizaciju. Naši igrači žele da ispišu neku novu priču. Za to moramo da ostvarimo pobede na prve četiri utakmice. Naša pozicija nije tako jednostavna kao kada sam prvi put preuzeo selekciju. Fokusiramo se na izgradnju timskog duha, svi želimo da što pre zaboravimo na onaj promašeni penal u Portugaliji“, kazao je Kunc, podvukavši da je glavni cilj da se Turska nađe na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Turska i Farska Ostrva se do sada nikada nisu sastali. Naravno, domaćin je apsolutni favorit. Farani su minule kvalifikacije za Mundijal okončali sa četiri poena, sve su ih osvojili u duelima sa Moldavijom. Pored toga imaju još dve pobede u poslednjih godinu dana, obe nad Lihtenštajnom u prijateljskim utakmicama.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 1. KOLO

Grupa 1

Subota

18.00: (3,30) Litvanija (3,15) Luksemburg (2,30)

20.45: (1,13) Turska (8,50) Farska Ostrva (19,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Turskereprezentacija Farskih OstrvaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara