Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Da vidimo i taj Real bez Benzeme

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 13:32

Blankosi u Primeri odmah kreću sa teškim gostovanjem Bilbau

Kao i obično, postavlja se jedno pitanje na početku španske Primere. Hoće li se na kraju radovati Real Madrid ili će se Barselona dokopati šampionskog pojasa? Blankosi će u borbu krenuti već u ovo veče, kada budu izašli na teren ambicioznog Bilbaa. Dva tima su međusobnim duelom spustila zavesu na prethodnu kampanju, a ujedno će biti rivali u prvom kolu nove šampionske trke na Pirinejskom poluostrvu.

Prošla kampanja definitivno nije pozitivno ocenjena u Madridu. Španski velikan nije osvojio još jednu titulu u Ligi šampiona, preuzeo ju je Mančester Siti, i to sasvim opravdano. U Primeri, Real je dugo gledao u leđa konkurentima, a zaostatak od 10 bodova u odnosu na krunisanu Barselonu svakako nije prijatan za čelnike sa Bernabeua.

Izabrane vesti

Što se tiče igre, ekipa Karla Ančelotija nije bila na prepoznatljivom nivou, a negativnim vestima treba dodati i odlazak dvojice važnih igrača. Na čelu navale madridskog giganta posebno će da nedostaje Karim Benzema, jedan od najboljih napadača u istoriji najvećeg svetskog kluba, koji je prešao u saudijski Al Itihad.

21.30: (3,30) Atletik Bilbao (3,50) Real Madrid (2,30)

Sezona još nije počela, a Real Madrid već ima ozbiljan problem sa kojim treba da se nosi. Pored sveprisutnih i stalnih vesti u vezi sa dolaskom Kilijana Embapea, vest poslednjih dana je i povreda prvog golmana Tiba Kurtoe. Belgijski čuvar mreže je pokidao ligamente kolena i biće van terena nekoliko meseci, što je veliki udarac za Blankose. Kurtoa je dugo bio jedan od glavnih asova, a gubitak njegove podrške nekoliko dana pre prvog kola je veoma neprijatna vest.

Realu su potrebne promene. Još se priča o dolasku Embapea, što bi svakako bio ključni momenat za modifikaciju odnosa snaga. Ipak, Real nije mirovao na transfer tržištu i uspeo je da dovede nekoliko igrača. Ofanzivni deo je doživeo najveće promene. Vratio se Braim Dijaz, stigao je talentovani Arda Guler, a naravno Englez Džud Belingem postao je jedna od najveća zvezda dosadašnjeg prelaznog roka.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

Ne treba zaboraviti ni par ne tako poznatih, ali definitivno funkcionalnih igrača, napadača Hoselua i levog beka Frana Garsije. Ančeloti je u predsezoni pokazao novu taktiku, ali mu to nije donelo mnogo uspeha.

Madriđani su odigrali četiri utakmice na nivou Lige šampiona i ostvarili polovičan učinak. Niz provera je počeo susretom sa Milanom i pobedom posle preokreta nad italijanskim klubom 3:2. Usledio je trijumf nad Mančester Junajtedom (2:0), a potom porazi od Barselone (0:3) i Juventusa (1:3).

Atletik je prošlu sezonu završio na osmom mestu, što mu već postaje vizit karta. Zauzeo je istu poziciju u tri od pet poslednjih sezona. Devet bodova delilo je tim Ernesta Valverdea od šestoplasiranog Betisa, pa ako momci sa San Mamesa žele sledeći put u Evropu, imaju pred sobom još mnogo posla.

Transfer politika baskijskog kluba, koji se fokusira isključivo na starosedeoce sa ovih prostora, ograničava mogućnosti pojačanja. Atletik je do sada uspeo da dovede Ruiza de Galaretu iz Majorke, ali je defanzivac Injigo Martinez, dugogodišnji as kluba, napustio klub besplatno i pojačao Barselonu.

Bilbao je uz dva poraza i tri remija savladao samo meksičku Nekaksu (2:0), ali je uprkos rezultatima kroz utakmice sa Seltikom (2:3), Eibarom (1:1) i Mančester Junajtedom (1:1) potvrdio da tempira formu za zvanične izazove.

---------

Sve utakmice Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com uz besplatnu registraciju.

---------

PRIMERA – 1. KOLO

Petak

Almerija - Rajo Valjekano 0:2 (0:2)

/Palason 20pen, Enteka 28pen/

Sevilja - Valensija 1:2 (0:0)

/En Nesiri 70 - Dijakabi 60, Gera 88/

Subota

17.00: (1,80) Sosijedad (3,60) Đirona (5,10)

19.30: (2,60) Las Palmas (4,00) Majorka (3,15)

21.30: (3,30) Atletik Bilbao (3,50) Real Madrid (2,30)

Nedelja

17.00: (2,15) Selta (3,30) Osasuna (3,90)

19.30: (1,85) Viljareal (3,70) Betis (4,70)

21.30: (7,00) Hetafe (3,90) Barselona (1,60)

Ponedeljak

19.30: (2,20) Kadis (3,20) Alaves (3,80)

21.30: (1,35) Atletiko Madrid (5,30) Granada (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAtletik BilbaoBilbaoReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara