Kepa Arizabalaga (©Reuters)
Kepa Arizabalaga (©Reuters)

Kepa kvari planove Dmitroviću i Bajernu, seli se u Madrid

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 13:02

Real pronašao zamenu za povređenog Tiba Kurtou

Doživeo je Real veliki peh kada je Tibo Kurtoa pokidao prednji ukršteni ligament kolena, pa je naprasno morao da traži golmana za narednu sezonu. Želja kluba je bio Jasin Bono iz Sevilje, ali su Andalužani tražili 20.000.000 evra, pa su se Madriđani okrenuli drugim rešenjima. Kako je prvi preneo Florijan Pletenburg, a nadovezali su se brojni drugi mediji, između ostalih i španska Marka, na putu da stane među stative Kraljevskog kluba je Kepa Arizabalaga.

On je imao dogovor sa Bajernom, koji takođe traži novog golmana nakon odlaska Jama Zomera u Inter, kao i zbog činjenice da se Manuel Nojer nije još oporavio od povrede, ali je u poslednji čas promenio odluku i realizacija transfera na Santijago Bernabeu se očekuje u narednim satima.

Izabrane vesti

Interesovanje Reala je nateralo golmana Čelsija da se predomisli i kako stoje stvari seli se na pozajmicu u Madrid, a kako se navodi i Bajern je obavešten o novom razvoju situacije.

Najskuplji golman u istoriji, kojeg su Plavci platili 80.000.000 evra Atletik Bilbau leta 2018, tako će konačno završiti u redovima Kraljevskog kluba, s ozbirom da je bio na pragu prelaska pre pet godina za 20.000.000 evra, ali je tadašnji trener Blankosa, Zinedin Zidan, odlučio da mu pored Kejlora Navasa nije potreban novi čuvar mreže.

Bio je Kepa starter u prve dve sezone na Stamford Bridžu, ali je izgubio mesto među stativama kada je u klub stigao Eduar Mendi. Nije imao poverenje Frenka Lamparda i Tomasa Tuhel, ali ga je Grejem Poter vratio u prvi plan. Prošle sezone je upisao 3.465 minuta na golu Plavaca.

Ovog leta je klub iz glavnog grada Engleske napustio Mendi i preselio se u Saudijsku Arabiju (Al Ahli), a umesto njega je Čelsi angažovao Roberta Sančeza iz Brajtona.

Njegov prelazak u Real je donekle i loša vest za Marka Dmitrovića. Da su Blankosi uspeli da realizuju transfer Bonoa iz Sevilje, srpski reprezentativac bi automatski postao prvi izbor na Sančes Pishuanu.

Ovako će Kepa čuvati gol Real Madrida u narednoj sezoni, s ozbirom da će Kurtoa najverovatnije van stroja biti do leta, a Dmitrović će se sa Bonoom boriti za mesto među stativama u Sevilji. Ostaje da se vidi koji potez će Bajern povući, s ozbirom da mu je golman neophodan. Treba podsetiti da je sa Blankosima povezivan i David De Hea, koji od odlaska iz Mančester junajteda nema klub.


tagovi

Kepa ArizabalagaJasin BonoMarko DmitrovićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid
Čelsi
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara