Majstor Dabur sam uništio Letonce, Izraelu ostala teorija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 22:32

Fudbaler Sevilje dva puta tresao mrežu i upisao asistenciju

Ni nakon meča u Ber Ševi nema promena - Letonija suvereno drži fenjer sa krompirom na računu, a Izrael se i dalje drži, doduše, samo matematički. Junak domaćih večeras bio je fantastični Munas Dabur, koji je gotovo sam kreirao i režirao pobedu nad nemoćnim gostima - 3:1 (3:1).

Izraelci su već od starta preuzeli stvar u svoje ruke i krenuli u veliki napad na gol Letonaca. Uspevali su momci sa Baltika koliko-toliko da zadrže nalete zahuktalog domaćina sve do 16. minuta utakmice. Odbrana gostiju je tada samo mogla da prati sjajnu kretnju lopte u napadu Izraela. Sve je krenulo iz zadnje linije, došlo na levi bok gde se nalazio Tavata, a završilo besprekornim šutom Munasa Dabura - 1:0.

Izabrane vesti

Dabur je mogao do drugog gola u 26. minutu utakmice. Ponovo su Letonci vrlo lako ispali u odbrani, ali je fudbaler Sevilje ovoga puta šutirao pravo u golmana Stejnborsa. Ovaj je loptu odbio pravo na noge Erana Zahavija, koji je iskoristio šansu za popravni i povisio na 2:0.

Olako su Izraelci shvatili jedan napad Letonije u 40. minutu što ih je koštalo, pošto su morali da izvade loptu iz mreže. Sjajno se snašao Gutkovskis, koji je video da mu u prazan prostor utrčava Kamešs, a ovaj je postigao lep gol iz kontre (inače tek drugi gol Letonije u ovim kvalifikacijama), i smanjio na 2:1. Tim rezultatom, ipak, nije se otišlo na veliki odmor.

A za sve je kriv Munas Dabur. Fantastični špic Sevilje još jednom je pokazao svoje fudbalsko umeće i golom kao na "malom fudbalu" matirao golmana Letonije. Domaći su imali velikih 3:1 u džepu i mogli su znatno opuštenije da uđu u nastavak meča.

Oni su to bukvalno tako i shvatili. Iako su imali potpunu terensku inicijativu i čak 12 upućenih udaraca ka golu gosta, rezultat na kraju je bio isti onaj koji je bio na snazi i na poluvremenu. Dabur, ipak, nije uspeo da kompletira het-trik, ali domaći navijači će i bez toga biti zadovoljni sa tri pokupljena boda kojim Izraelcima ostaje teorija da mogu dalje, doduše minimalna.

Da bi Izrael otišao dalje, morali bi da se poklope brojni rezultati. Pre svega, Austrijanci ne bi do kraja smeli da uzmu nijedan bod, a uz to Izrael bi do kraja morao da savlada Poljsku kod kuće i Severnu Makedoniju u gostima, te da se nada još nekom kiksu Slovenaca... Dakle, teška matematika.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 8. KOLO

Grupa G

Nedelja
Poljska - Severna Makedonija 2:0 (0:0)
/Frankovski 74, Milik 80/

Slovenija - Austrija 0:1 (0:1)
/Poš 21/

Utorak
Izrael - Letonija 3:1 (3:1)
/Dabur 16, 42, Zahavi 26 - Kamešs 40/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara