Danilo Pantić i Martin Jedlička (© Star sport)
Danilo Pantić i Martin Jedlička (© Star sport)

Dača Pantić pred revanš u Dunajskoj Stredi: Iskustvo je prednost Partizana, sigurni smo u prolaz

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.07.21. | 11:33

„Odgovorićemo na hrabriji pristup DAC-a“, kaže ofanzivac crno-belih

Odavno se nije desilo da Partizan odlazi na evropsko gostovanje siguran da će se plasirati dalje. Za razliku od prošle jeseni kad se plašio čak i puta u Moldaviju (tek u produžecima savladao Sfintul) ili Belgiju (eliminisan od Šarlroe), ovog četvrtka u Slovačku je krenuo sa koferima iz kojih se pretače optimizam, jer je u prva tri meča sezone dao Grobarima za pravo da mu veruju.

Pred revanš sa DAC-om u Dunajskoj Stredi, crno-beli odišu samopouzdanjem kakvo dugo nisu imali. Sve kao posledica pobeda nad Proleterom (4:0) i Vojvodinom u Novom Sadu (2:0), liderske pozicije na tabeli Superlige posle dva kola, ali i trijumfa nad sastavom Antala Nemata minulog četvrtka. Iako je u Humskoj bilo samo 1:0 niko u Partizanu ne sumnja da će u blizini Bratislave završiti posao i plasirati se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izabrane vesti

Razloga je više. Prvi je oličen u saznanju da tim Aleksandra Stanojevića deluje „zategnuto“. Ni na jednom od tri zvanična meča u novoj sezoni nije primio gol, niti su mu protivnici stvorili veliki broj šansi, a kad se na to doda da je na tri vezana duela u pripremnom periodu sačuvao mrežu netaknutom deluje da mu je to snažan adut protiv DAC-a. Osim toga, u ofanzivi raspolaže različitim rešenjima: Proleteru je presudio Rikardo Gomeš, Slovacima Lazar Marković, Vojvodini Bibars Natho. Da, bilo je još prilika, posebno protiv tima iz Dunajske Strede, ali je opšte mišljenje da Partizan ima više raspoloženih pojedinaca i da je pred vratima naredne runde.

Nažalost, nismo iskoristili veliki broj prilika u Beogradu. Imamo jasan cilj, prolazak u narednu fazu takmičenja. Sigurno smo u to, verujem u prolaz“, ističe Danilo Pantić.

Kreativni vezista je kraj svog imena ima 28 utakmica pod okriljem UEFA. Podatak dobija na značaju kad se zna da je povratnik iz Čelsija skupio sam više mečeva nego DAC u istoriji evropskih kupova (22) i baš to navodi na kvalitativnu prednost u odnosu na rivala.

Dosta je jasnija slika o DAC-u. Reč je o mladoj ekipi, prilično kvalitetnoj, želi da igra fudbal, ali je iskustvo na našoj strani. Imamo mnogo više evropskih utakmica u nogama, što bi moglo da igra veliku ulogu“.

Za razliku od Partizana, sastav iz Dunajske Strede je loše otvorio sezonu. Na poraz u Humskoj nakalemio je još ubedljiviji na početku slovačkog prvenstva, do povratnika u elitni rang, Zemplina (1:4).

Veovatno su se momci malo više istrošili na gostovanju u Srbiji nego što su mislili. Čuo sam da su imali dug put natrag, možda je i to uticalo na poraz. Biće drugačiji meč nego u Beogradu, hrabrije će domaćin da izađe, ali ćemo na to odgovoriti. Sigurno će nam nedostajati navijači, igramo lakše i efikasnije uz njihovu pomoć, ali ćemo i bez njih dati sve od sebe“, obećava Danilo Pantić.

Njegov kolega iz ofanzivnog dela tima, Nemanja Jović uverava da je spreman da iskoristi šanse koje mu se budu ukazale u Dunajskoj Stredi, s obzirom da ga na Topčiderskom brdu gol nije hteo.

„Žao mi je što sam u prvom meču propustio šansu u drugom poluvremenu, nadam se da ću je u četvrtak iskoristiti. Kvalitet u napadu je naša prednost, to je moglo da se zapazi pre šest dana. Sve zavisi od nas“, dodao je krilni vezista crno-belih.



tagovi

Danilo PantićFK PartizanDunajska StredaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara