(AFP, Reuters)
(AFP, Reuters)

Daglas Kosta i Rabio su na prodaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 19:10

Juventus čeka letnje ponude

Prioritet u Juventusu je da se završi sezona, pa da se tek posle toga razmišlja o transfer strategiji. Ipak, naznake nekih konkretnih poteza već postoje.

Juve će na leto vrlo rado saslušati ponude za Adrijena Rabioa i Daglasa Kostu koji nisu ispunili očekivanja u Torinu.

Izabrane vesti

Brazilac je u Juventus stigao iz Bajerna pre tri godine za 45.000.000 evra i uprkos nekim svetlim momentima, nikada nije bio konstanta na koju su treneri mogli da se oslone. Odigrao je ukupno 90 utakmica za nepune tri sezone i postigao samo devet golova. Česte povrede, a u poslednje vreme i raskalašan život van terena su Kostu koštali kredita u klubu.

On nije izgubio poverenje u Juventusu, ali italijanski velikan bi ga rado prodao i rešio se finansijskog balasta koji sa sobom nosi igračev ugovor. Brazilac ima ugovor do leta 2022. godine sa platom od 6.000.000 evra godišnje neto i jedan je od bolje plaćenih u timu.  A na terenu to nije opravdao.

Juventusov plan je bio da odredi cenu od 50.000.000 evra za Daglasa Kostu, ali posle pandemije korona virusa i krize koja će zahvatiti fudbal, znaju i u Torinu da će morati da spuste cenu. Pari Sen Žermen se do sada često pominjao kao zainteresovani kupac, a i mančesterski rivali Junajted i Siti su prethodnih godina imali afinitete prema nekadašnjem članu Gremija, Šahtjora i Bajerna.

Što se Rabioa tiče, on se nikako nije uklopio od letošnjeg dolaska. Mauricio Sari ne može da mu nađe pravu ulogu i ne vidi ga u ozbiljnim planovima. Igrač je letos došao besplatno iz Pari Sen Žermena što znači da donosi čistu zaradu u klupskim knjigama. A to neće biti slučaj ako ostane još koju godinu u klubu sa visokom platom od 7.000.000 evra plus visokim bonusima koji mogu da narastu do 2.000.000 evra godišnje. Ni igrač nije zadovoljan statusom u Torinu uprkos dobrim finansijskim uslovima, pa već gleda ka Engleskoj gde su Mančester Junajted i Everton pokazali interesovanje za njega. Rastanak na leto deluje kao najrealnija opcija.

Sa odlascima dvojice pomenutih prvotimaca, Juventus bi oslobodio znatan prostor na platnom spisku za neke novi igrače.

(FOTO: AFP, reuters)


tagovi

Adrijen RabioDaglas Kosta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara