(©Starsport)
(©Starsport)

"Dan D" u Staroj Pazovi: Dragan Džajić čeka izbor za predsednika FSS-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 09:23

Savez dobija lidera posle dve godine

Posle skoro tačno dve godine Fudbalski savez Srbije dobiće danas, osim ako se kakva čuda ponovo ne dogode, novog predsednika.

Od 22. marta 2021. godine Slaviša Kokeza je podneo ostavku i od tada FSS nema lidera, jer je Nenad Bjeković imao ulogu vršioca dužnosti. Njegov gotovo sigurni izbor za predsednika uoči Svetskog prvenstva u Kataru je propao na dan izbora.

Izabrane vesti

Jedini kandidat na današnjoj izbornoj Skupštini u kući fudbala u Staroj Pazovi (14.00) je Dragan Džajić, legendarni as Crvene zvezde, po mnogima najveći srpski fudbaler svih vremena. Trebalo je da prvi put delegati imaju izbor od dvojice kandidata za prvog čoveka FSS-a, ali je Nemanja Vidić, još jedan velikan domaćeg fudbala, odlučio juče tokom dana da se povuče iz izborne trke.

Na današnjoj Skupštini glasaće 85 delegata, a za izbor je potrebna prosta većina, dakle da Džajić dobije podršku, na tajnom glasanju, od makar 43 „poslanika“. To ne bi trebalo da bude problem, jer je dobio za kandidaturu podršku svih regiona unutar FSS-a, dok su uz Vidića tada stala petorica delegata.

Prema najavama, fudbalsku Vladu uz Džajića trebalo bi da čine: Branislav Nedimović, bivši ministar poljoprivrede, Janoš Žemberi, prvi čovek TSC-a, biznismen Branko Zečević, vlasnik kompanije Metal Fer, kao i Sandra Sremčević, prva dama na potpredsedničkoj funkciji, inače predsednika Ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda.

U Izvršnom odboru sedeće Dragomir Lazović (Javor), Dragan Simović, dugogodišnji prvi čovek Spartaka, Ljubiša Tumbaković, bivši selektor i trofejni trener Partizana, Dejan Delević, nekadašnji sudija, Marko Zdravković, predsednik FS Beograda i FK Voždovac, privrednik Aleksandar Mihailović, Vladimir Petrović Pižon, nekadašnji selektor i legenda Crvene zvezde, Vladan Gašić, prvi čovek Trajala, Nebojša Živanović, lider FS regiona Zapadne Srbije i Zoran Ignjatović, prvi čovek regiona Istočne Srbije.

Do promena će doći i oko A tima reprezentacije Srbije. Dragan Stojković Piksi će ostati selektor, ali će Nenad Bjeković postati, prema najavama, direktor državnog tima. Zasad je još enigma ko će biti generalni sekretar, međutim, iako su kružile informacije o raznim kandidatima, najveće šanse su da će Jovan Šurbatović ostati na toj poziciji.

Konačan izbor predsednika FSS-a zadovoljiće i predstavnike UEFA, jer je evropska kuća fudbala u dva navrata uvodila kaznene mere. Njeni predstavnici su bili i na neuspeloj izbornoj Skupštini jesenas i nisu najzadovoljniji otišli iz Stare Pazove.


 


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeDragan Džajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara