Detalj sa meča Dandok - Arsenal (©Reuters)
Detalj sa meča Dandok - Arsenal (©Reuters)

Dandokov pogled ka Estoniji, Njutaun otpisan

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 13:16

Predstavnik Republike Irske ima prednost od četiri gola (4:0) pred revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije u Velsu protiv Njutauna

Kvalifikacije za novoformirano takmičenje pod pokroviteljstvom UEFA, Liga konferencije, počelo je prošle nedelje. Tek očekujemo zanimljivije mečeve kada se budu uključili i klubovi iz zemalja sa boljim koeficijentima, između ostailh i Srbije: Partizan, Čukarički i Vojvodina. Većina revanš mečeva prvog kola igra se u četvrtak, a danas je na programu samo jedan meč, duel Njutauna i Dandoka (18.45).

Irski tim je na pragu druge runde kvalifikacija posle trijumfa u prvom meču sa 4:0. Velški tim neće igrati na svom stadionu već na Park holu u Osvestriju. Dandok je ove sezone slabiji nego prethodnih godina u šampionatu Republike Irske. Tek je na sedmom mestu. Početkom meseca je poražen od šampiona Šamroka sa 3:1.

Izabrane vesti

18.45: (6,50) Njutaun (4,20) Dandok (1,45)

U prvom meču Dandok je slavio pogocima Dafija, Mekmilana, Pačinga i Hana. Njutaun je preko kvalifikacija u plej-ofu šampionata Velsa stigao do evropskog takmičenja, ali čini se da će evro priča da se završi večeras.

"Imamo dobru kombinaciju mladosti i iskustva. U timu vlada dobra atmosfera. U Vels smo stigli zbog ozbiljnog posla. Evropa je uvek motiv. Došli smo da pobedimo i u drugom meču. Neće biti potcenjivanje Njutauna. Naš rival je sposoban da nam napravi probleme. Moramo mentalno da budemo jači nego kad igramo na svom terenu", rekao je trener Dandoka Vini Pert.

U slučaju očekivanog prolaska, Dandok u narednoj rudi dočekuje pobednika dvomeča Levadije iz Talina i Sent Džozefa iz Gibraltara. Estonski tim je dobio prvi meč na svom terenu sa 3:1 i bliži je prolasku.

Dandok je prošle sezone napravio odličan rezultat, plasirao se u grupnu fazu Lige Evrope. Zanimljivo, na meču protiv Arsenala u Londonu fudbaleri ovog irskog kluba nisu napravili nijedan faul.

LIGA KONFERENCIJE, KVALIFIKACIJE - PRVO KOLO (REVANŠ)

Utorak

18.45: (6,50) Njutaun (4,20) Dandok (1,45) /prvi meč: 0:4/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga konferencijeNjutaunDandok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara