Lionel Mesi nakon poraza od Osasune (©Reuters)
Lionel Mesi nakon poraza od Osasune (©Reuters)

Dani Alves otvoreno: Mesi vuče kola sam, nema s kim da igra! Najveću grešku u životu bi napravio ako ode

Vreme čitanja: 5min | ned. 19.07.20. | 10:23

“Nejasno mi je šta se dešava sa Arturom, juče je novi Ćavi, danas odlazi u Juventus. U životu sam jedino ubeđivao Nejmara da dođe u Barselonu“, kaže legendarni Brazilac

Premalo je danas na svetu desnih bekova kakav je svojevremeno bio Dani Alves. Čak i u poznim igračkim godinama, na putu ka 38 leta, on i dalje predstavlja okosnicu brazilske reprezentacije, a da je hteo komotno je mogao da produži evropsku karijeru. Ali, nije hteo.

Želeo je da se vrati u domovinu, da uživa u plodovima dugogodišnjeg rada i Sao Paulu pomogne da bude pri vrhu brazllskog klupskog fudbala. Jedan od najboljih bekova svog vremena oduvek je važio i za potpuno otvorenog tipa i uvek je iskreno pričao o svemu što bi ga novinari pitali.

Izabrane vesti

Ovog puta su imali više aktuelnih tema za razgovor. Pre svega o vanrednom stanju u Barseloni i pričama da bi Lionel Mesi mogao da napusti klub u kojem je postao fudbalska ikona... Zamislite sada situaciju - Barselona je na dovođenje Filipea Kutinja, Usmana Dembelea i Antoana Grizmana potrošila više od 400.000.000 evra, ali samo je nekadašnja vedeta Atletika delimično upotrebljiva. U timu imate Đerara Pikea, Artura, Luisa Suareza, Đordija Albu, ali Alves poentira tvrdnjom da Mesi nema s kim da igra pravi fudbal i osvaja trofeje!

“Gledajte, Mesi je rođeni pobednik, ne voli da gubi i normalno je to što je besan“, kaže Alves i nastavlja:

“On uvek želi da pobeđuje, kao što i jeste dosad. Pobednik je toliko dugo da je već i sam dovoljno svestan kada ekipa pruža maksimum, a kada ne. Toliko dugo je u Barseloni da prosto znam koji su mu igrači potrebni da bi uspeo da ostvari ciljeve. On mora da ima podršku. On je uvek bio glavni sastojak svakog tima, ali saigrači su ga činili savršenim. Da bi bio i ostao na vrhu potrebni su mu igrači s kojima to može, a trenutno osećam da je usamljen u svemu tome i da bukvalno sam vuče Barselonina kola. A, ne treba zaboraviti da je on ipak samo čovek“.

Sada se, više nego ikada ranije, spekuliše o njegovom odlasku iz Barselone što bi, po Alvesovom mišljenju, bilo pogubno za sve.

“Ne, ne verujem da bi otišao. On je ikona kluba, ovog tima. Najveću grešku u životu bi napravio ako bi otišao. Bila bi to greška u rangu toga da Mesi jednog dana ode u penziju, a klub ne promeni ime stadiona iz Kamp Nou u Leo Mesi“.

Dani Alves i Lionel Mesi (©Reuters)Dani Alves i Lionel Mesi (©Reuters)

Alves i te kako može da razume Mesijevo nezadovoljstvo radom Barselone, jer i na svojoj koži osetio tu nepravdu kada mu klub ne pruža ono što želi.

“Pustili su me da odem, što me je jako zabolelo. Radio sam toliko toga za Barselonu, a klub nije želeo da mi da novi ugovor i kontinuitet. A, taman sam završio najbolju sezonu karijere. Osećao sam se kao da me klub ne ceni dovoljno. Pazite, Real Madrid je svojevremeno hteo da me plati duplo više, ali sam iz Sevilje otišao ipak u Barselonu. Na kraju sam hteo da dobijem mogućnost da sam odlučim kada ću da odem“, priseća se Alves, pa dodaje:

“Hteo sam da odem na prednja vrata, a klub me je doveo u situaciju koja mi se nimalo nije dopala. Nisam zajedljiv, već sam čista i iskrena duša. Kada sam otišao, samo sam želeo da pokažem svima ko sam i vratim se na veliku scenu još jači. Tada sam odlučio da udvostručim ili utrostručim čak nivo uloženog truda u svakodnevnom radu“.

Iako lično ima ogroman uticaj u Brazilu, kaže da nikada nijednog igrača nije molio da dođe u Barselonu. Nikog osim Nejmara...

“On je jedini koga sam direktno ubeđivao da potpiše za Barselonu. Jako sam srećan što se to na kraju dogodilo jer je na stolu imao jaku ponudu Real Madrida. Rekao sam mu tada će u Barseloni biti srećniji, da bi trebalo da dođe. To je jedan jedini put da sam nekog molio da dođe. Kada bi mogao, vratio bi se u Barselonu odmah. Da li je bila greška što je otišao u PSŽ? Nikada ne mislim da ljudi greše kada donesu neku odluku. Svako zna šta Nejmar može da donese Barseloni, da bi njegovim povratkom Barsa opet postala gigant. Međutim, fudbal postaje više izbalansiran nego ikada ranije. Klub koji ima Mesija zapravo ima 13 igrača na terenu, baš kao i klub koji ima Nejmara“.

Priznaje da ga izuzetno zbunjuje sve ono što se dešava oko Artura Mela. Javnost se nedavno obrušila na brazilskog vezistu zbog svoje nezainteresovanosti od momenta kada je potpisao za Juventus, a Alves kaže da mu je nejasno kako neko posle samo godinu dana izgubi etiketu “novi Ćavi“.

“Iskreno, nije me Artur pitao ni za kakav savet oko transfera u Juventus. Ne mogu da shvatim to da neko ima etiketu novog Ćavija, a onda posle godinu dana ode. Moraće neko da mi objasni o čemu se tu radi. Verujem da je jako kvalitetan igrač, a veliki klubovi su takvi, jednostavno ti ne daju dovoljno vremena da se adaptiraš. Verujem da će ga Barselona opet poželeti uskoro“.

Ćavi Ernandez (©Reuters)Ćavi Ernandez (©Reuters)

Poslednjih dana se mnogo govori i o mogućem odlasku Kikea Setjena posle samo šest meseci rada. Predsednik Barselone Đosep Marija Bartomeu nedavno je sazvao hitan sastanak kako bi se u razgovoru sa šefom struke razgovaralo o daljoj perspektivi zajedničke saradnje, a istovremeno se govorka o mogućem povratku legendarnog kapitena Ćavija i to u ulozi Setjenovog naslednika.

“Bila bi to Barselona 3.0. Ekipu ne predstavlja samo 11 igrača na terenu, već i treneri i svi drugi činioci. To je jedan veliki, kompleksni skup pojedinaca u velikom timu. On bi mogao da sastavi veliki, nepobediv tim, kada bi imao mogućnost da ga sastavi po svojim željama“.

Iako priznaje da mu nedostaje evropski fudbal i pogotovo da nosi dres Barselone, priznaje da nikada ne bi obukao dres Real Madrida...

“Bilo je nekih spekulacija na tu temu, ali nikada ništa zvanično nije došlo do mene. Nisam zlopamtilo, ali znate šta mislim o njima, a-ha-ha“.



tagovi

Dani AlvesNejmarLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara