Ostaje trener Barselone još malo (©AFP)
Ostaje trener Barselone još malo (©AFP)

Bartomeu sazvao krizni štab u Barseloni, Setjen (zasad) preživeo

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.07.20. | 22:11

Trenutno ništa ne upućuje na to da je trener rodom iz Santandera već završio svoju epizodu na stadionu Kamp Nou

Eksplodirao je od nezadovoljstva Lionel Mesi samo nekoliko sati pošto je Real Madrid overio šampionsku krunu i zatražio momentalne promene, a večeras je glavom umalo platio – Kike Setjen!

Dobro upućeni lokalni list Mundo Deportivo objavio je da je prvi čovek Barselone Đosep Marija Bartomeu sazvao hitan sastanak sa Setjenom, a posle višesatnih razgovora trener rodom iz Santandera je preživeo! Zasad...

Izabrane vesti

Bartomeu i Setjen razgovarali su o stanju u timu, porazu od Osasune i gubitku titule, ali na kraju je ipak sastanak završen u duhu pomirenja, pa je tako čovek koji je na poziciji šefa stručnog štaba tek nešto više od šest meseci uspeo da zadrži poziciju. Bar će tako biti sve dok Barselona eventualno ne bude našla neku bolju priliku na tržištu.

To znači da će Setjen sigurno voditi ekipu protiv Alavesa u nedelju, posle čega će ekipa odraditi treninge oporavka u ponedeljak i utorak. Zatim će svi otići na mini odmor u trajanju od pet dana, da bi se svi ponovo okupili već 27. jula kako bi se spremali za revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Napolija. Ako ne bude nekog čudesnog raspleta, Setjen bi trebalo da vodi Barselonu i protiv Napolija, a u slučaju negativnog ishoda verovatno bi istog momenta dobio otkaz...

Iako Lionel Mesi u svojim kritikama nije direktno pominjao Setjena, Mundo Deportivo navodi da je svlačionica nezadovoljna radom sa bivšim trenerom Betisa, Las Palmasa i nekih nižerazrednih klubova, odnosno da im se ne dopada mehanika rada što se značajno odrazilo na rezultate. Doduše, Mesi je u svom manifestu objasnio da su se stvari pogoršale “počev od januara“, što se poklapa s vremenom kada je Setjen preuzeo klub.

Upravo iz tog razloga Bartomeu je i sazvao hitan sastanak, kako bi se uverio da je atmosfera u svlačionici dobra. U ovom trenutku neće biti drastičnih preseka, ali nije isključeno da bi to moglo da se dogodi u narednim sedmicama. Veliki problem za Barselonu je to što je tržište oskudno i nema pravog stručnjaka na vidiku. Osim toga, vrhuška kluba se raspada posle velikog skandala koji drma Barselonu zbog upošljavanja botova da pljuju po ekipi i najvećim zvezdama...

S druge strane nekadašnji igrač i operativac Barselone Karles Reksač naglasio je da Kike Setjen “mora da nastavi započeti posao u Barseloni“ jer veruje da je on pravi čovek za klub.

“Došao je u klub na sredini sezone, kada je ekipa bila u katastrofalnom stanju. Verujem da treba da nastavi, kako bi sastavio tim po svojoj želji. Ni Barselona više ne sme da troši trenere tek tako. Cela Barselonina sezona je pogrešna. Proteklih godina je sve izgledalo tako dobro, a sada su svi bili zbunjeni. Ne samo da nisu postizali golove, nego su dozvoljavali rivali da postižu više pogodaka. Verovao sam da će posle Viljareala i 4:1 stvari biti bolje, ali u poslednje dve utakmice Barsa je pokazala ono lice pre Viljareala“, izjavio je Reksač.

Podsetimo, danas je objavljeno i da će Barselona biti deo drugog šešira na predstojećem žrebu za naredno izdanje Lige šampiona, osim ako ne osvoji evropsku krunu u avgustu.



tagovi

Kike SetjenĐosep Marija BartomeuLionel Mesi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara