Dani Ings (©Reuters)
Dani Ings (©Reuters)

Dani Ings stiže da zaoštri Vest Hemov napad, Aston Vili 17.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 11:33

Đanluka Skamaka i Majkl Antonio igraju ispod očekivanja, Čekićari spremaju još jedno pojačanje u ofanzivi pored Ingsa

Propustio je Vest Hem prošle sezone priliku da obezbedi još jednu sezonu u Ligi Evrop, za dva koraka pobegao mu je Mančester junajted pa je londonski klub letos potrošio 182.000.000 evra ne bi li uhvatio korak za vodećom šestorkom engleskog fudbala. Umesto toga, na sredini aktuelne sezone našao se u zoni ispadanja, a kao jedan od većih razloga što je tu gde jeste navodno je slab ofanzivni učinak.

I zato u istočni London stiže novi špic. Britanski Skaj javlja kako bi Dani Ings već do kraja dana mogao da postane novi igrač Vest Hema. Čekićari su sa Aston Vilom dogovorili posao vredan 17.000.000 evra od kojih će birmingemskom klubu odmah pripasti 13.500.000 evra dok bi ostatak dobio kroz bonuse.

Izabrane vesti

Everton je takođe bio zainteresovan, potrebno mu je pojačanje u napadu, ali Vila nije želela da pusti Ingsa na pozajmicu što je bila ideja Karamela. Prodaja je pak dolazila u obzir, posebno što je Vila pre nekoliko dana podmladila napad dovođenjem Džona Durana iz Čikago Fajra za 16.500.000 evra. Prodaja Ingsa pokriće najveći deo tog posla, možda i kompletan u slučaju da se aktiviraju pomenuti bonusi.

Dejvid Mojes je dugogodišnji obožavalac Denija Ingsa, engleski mediji navode da je već pokušavao da ga dovede ranije, ali mu se želja konačno ostvarila. Pitanje je samo koliko će u njoj moći da uživa, s obzirom na to da mu preti otkaz ukoliko za vikend izgubi od Evertona.

Škotski stručnjak od centralnih napadača ima Majkla Antonija i Đanluka Skamaku za kojeg je letos izdvojio 36.000.000 evra. Ni jedan ni drugi ne blistaju, daleko od toga, zbirno su postigli tek pet golova Vest Hema (od ukupno 15 na 19 mečeva) te je Vili bio potreban napadač koji će zaoštriti konkurenciju.

Međutim, može se desiti da Ings ne bude jedino pojačanje Čekićara u napadu do kraja prelaznog roka. Londonski klub je već ponudio 28.000.000 evra Lorijanu za Terefa Mofija mada se nigerijski napadač i dalje premišlja da li da karijeru nastavi u Vest Hemu iako je francuski klub spreman da prihvati ponudu.

Ings je u Aston Vilu stigao pre godinu i po dana iz Sautemptona za blizu 30.000.000 evra i za birmingemski klub postigao 14 i namestio osam golova na 52 utakmice. Ni blizu brojki koje je imao na Sent Merizu.


tagovi

Dani IngsZimski prelazni rok 2023Aston VilaVest Hem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara