Danijel Pranjić (©AFP)
Danijel Pranjić (©AFP)

Danijel Pranjić debituje protiv Sarajeva

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.04.23. | 11:35

BiH: Sloboda dobila za kormilara nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, a i Sloga na istorijskom duelu u Doboju ima novog stručnjaka Vlada Jagodića

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U okviru 24. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će biti odigrane još dve utakmice. Na obema će debitovati treneri u domaćim ekipama.

Izabrane vesti

SLOBODA - SARAJEVO (16:00)

Kada je krenula priča da je Sloboda u potrazi za novim šefom struke, uglavnom su se spominjala očekivana imena sa već dobro poznatim stažom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ipak, niko nije mogao ni da nasluti da će Tuzlake u borbu za opstanak povesti Danijel Pranjić. Proslavljeni hrvatski reprezentativac i bivši igrač minhenskog Bajerna.

Sigurno iznenađujuća vest za celokupnu sportsku javnost, ali je Pranjić u startu rekao da trenersku karijeru želi graditi korak po korak. Ukoliko uspe izboriti opstanak biće to lepa polazna tačka. Sloboda je trenutno na osmom mestu, reklo bi se bezbrižnom, ali uz identičan broj bodova kao pretposlednja ekipa, tako da će morati tražiti pobedu za miran san.

16.00: (3,10) Sloboda (2,80) Sarajevo (2,45)

Tuzlaci su osvojili pet bodova u četiri utakmice ovog proleća, međutim borba za opstanak je toliko neizvesna da se bukvalno do samog kraja neće znati ko ostaje u elitnom rangu BiH fudbala.

Reprezentativnu pauzu Danijel Pranjić je iskoristio da vidi koliko Sloboda može, pa je u prijateljskoj utakmici uvideo činjenično stanje ekipe i biće zanimljivo videti da li će i koliko menjati. Zanimljivo, ovo će biti prva utakmica Slobode na renoviranom stadionu Tušanj, što će svakako biti još jedan lep motiv da tribine budu ispunjene do poslednjeg mesta, što će domaćima sigurno biti dodatni vetar u leđa.

"Bilo je dosta posla i još ga ima, ali spremni ćemo dočekati Sarajevo. Ta utakmica nam je svima od velike važnosti. Od prve minute ćemo se postaviti napadački i tražićemo bodove koji su nam sigurno jako bitni. Sigurno neće biti lako, Sarajevo je dobra ekipa, pogotovo individualno. Imaju dosta dobrih igrača. Znamo njihove kvalitete, pokušaćemo to neutralizirati. Voleo bih da Sarajevo dođe otvorenog garda kao što ćemo mi biti od prve minute, pa da se potučemo na terenu i da vidimo ko je u ovom trenutku bolji”, istakao je Danijel Pranjić šef stručnog štaba Slobode.

Sarajevo je u ovim trenucima jedina ekipa koja ostatak sezone može igrati poprilično rasterećeno. Bar što se rezultata tiče. Pritiska će sigurno biti od strane navijača i javnosti, jer je to česta pojava u bordo taboru. Nalaze se na šestom mestu sa 32 boda, osam manje od trećeplasiranog Širokog, koji drži poziciju koja vodi u Evropu. Sarajevo želi izlazak u Evropu, to je definitivno, samo je pitanje koliko je realno.

Novi trener Mirza Varešanović nije uspeo puno toga promeniti, pa su se već navijači obrušili na njega i traže odlazak. Ipak, nerealno je to očekivati, ali će morati nešto promeniti, ako želi sebi obezbediti dovoljno vremena. Povoljna okolnost je lep teren što svakako bordo timu odgovara.

Nama je drago što smo napokon dobili priliku da nastupimo na jednom dobrom terenu, verovatno pred punim tribinama Tušnja gde ćemo napokon i mi osetiti taj pravi fudbalski ambijent. Pauzu smo iskoristili na pravi način, radili smo na određenim stvarima koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama i dobro smo se spremili. Imamo naše ambicije od kojih nećemo odustati, naravno da idemo u Tuzlu po dobar rezultat, a to je u našem slučaju pobeda“, rekao je Varešanović i dodao:

Sloboda je čvrsta, kvalitetna i iskusna ekipa, a pogotovo sad sa dolaskom novog trenera koji je veliko fudbalsko ime i verovatno će doneti novi kvalitet i energiju. S te strane očekujem jednu novu Slobodu koja će biti veliki problem svim ekipama”, istakao je trener Sarajeva.

SLOGA - VELEŽ (15:00)

I za Slogu će ovo biti posebna utakmica. Prvi razlog je što će prvi put ove sezone igrati u Doboju na svom stadionu, pošto su do sada morali biti domaćini u Modriči. Istorijska sezona u Premijer ligi konačno će se dočekati u Doboju, pa je za očekivati pun stadion. Drugi razlog je novi trener. Dobro poznato ime premijerligaškoj javnosti u BiH Vlado Jagodić debitovaće na klupi Sloge i pokušati izboriti opstanak. Nakon serije poraza tim iz Doboja je tokom prvenstvene pauze promenio trenera, pa se očekuje pozitivna reakcija.

15.00: (2,50) Sloga (3,60) Velež (2,40)

Iako je u prvoj polusezoni Sloga igrala zapaženu ulogu, loša serija rezultata dovela ih je do situacije da su preuzeli fenjer i da će svaka naredna utakmica biti kao finale. Vremena za popravni će biti sve manje, pa se mora krenuti sa osvajanjem bodova. Zanimljivo je da su ova dva rivala pre mesec dana igrali Kup i da je Velež slavio sa 3:0, ali će ovo biti potpuno drugačija utakmica.

Ulog veći, teren bolji, motiv jači. Velež se bori Evropu, ali na dva fronta. Mogu igrati rasterećenije u odnosu na domaćina pa se očekuje da neće jurišati glavom bez obzira. Nedim Jusufbegović na klupi Rođenih radi dobar posao i sigurno je da će imati plan za osvajanje bodova, jer igrački kadar Veleža to može. Pitanje je samo koliko će domaćin kojem gori pod nogama to dozvoliti.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi dva prelaza (poluvreme-kraj) fudbal ili košarka

Danas se računaju samo dvoznaci, što ih više pogodiš to su ti veće šanse za neku od vrednih nagrada. Pola miliona je i danas u igri!

-----------

BiH 1 - 24. KOLO

Petak

Tuzla Siti - Borac 2:2 (0:1)

/Kuzmanović 73pen, 90+1 - Mrkaić 38, Lukić 66/

Subota

Zrinjski - Široki Brijeg 3:1 (1:0)

/Stanić 7, Bilbija 50pen, 82 - Kpan 57/

Leotar - Željezničar 1:0 (1:0)

/Stojković 32/

Igman - Posušje 3:0 (1:0)

/Ramić 33, Jakupović 74, Hrelja 90+1/

Nedelja

15.00: (2,50) Sloga (3,60) Velež (2,40)

16.00: (3,10) Sloboda (2,80) Sarajevo (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeSarajevoSloboda TuzlaVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara