(©Reuters)
(©Reuters)

David Alaba sedmi put izabran za igrača godine u Austriji

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.12.20. | 16:39

Nagradu je prigrabio ispred Marsela Sabicera i Dominika Soboslaja

David Alaba, fudbaler minhenskog Bajerna, proglašen je za fudbalera godine u Austriji. Univerzalac Bavaraca i reprezentativac Austrije izabran je od strane trenera austrijske Bundeslige u izboru agencije APA, a nagradu je pokupio ispred Marsela Sabicera i Dominika Soboslaja.

Alaba je sedmi put proglašen za igrača godine u Austriji, čime drži rekord, a prethodni put nagradu je pokupio 2016. godine. David Alaba odneo je ubedljivu pobedu. Dobio je 33 boda, skoro duplo više od Marsela Sabicera, koji je dobio 17 bodova. Trećeplasirani Dominik Soboslaj prikupio je 13 bodova. U izboru su učestvovali austrijski fudbaleri i igrači koji nastupaju u austrijskoj Bundesligi.

Izabrane vesti


Na izborima koje je novinska agencija APA sprovela među dvanaest trenera Bundeslige u Austriji, polovina njih je svoj glas dalo fudbaleru Bajerna. Nije iznenađenje što je David Alaba ponovo izabran za igrača godine. Reprezentativac Austrije je sa Bajernom u 2020. godini osvojio pet titula. Bavarci su se šesti put popeli na krov Evrope i osvojili su jubilarnu 30. nacionalnu titulu.

"Ogromna mi je čast", rekao je kapiten austrijske reprezentacije i dodao:

 „Veoma sam zahvalan na ovoj nagradi. Za mene je lično bila veoma uspešna godina i dobra sezona. Ali, znam da Austrija ima mnoge dobre fudbalere i zbog toga sam ponosan što sam prvi među njima”, zaključio je Alaba.



tagovi

AustrijaDavid Alaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara