Nikola Maksimović (©Reuters)
Nikola Maksimović (©Reuters)

De Laurentis ne prašta: Napoli šalje Maksimovića na sud

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.10.21. | 11:47

Zato što je podsticao pobunu 2019. godine

Otišao je Nikola Maksimović iz Napolija i činilo se da je ta epizoda njegove karijere najzad završena. Pogotovo što je bila vrlo mučna u poslednjoj sezoni, kada srpski štoper nije ni bio u timu, jer nije pristajao da potpiše novi ugovor koji bi mu bio još slabiji od važećeg.

Ustalio se Maksimović u sastav Đenove, njegovog novog tima, a danas mu je stigla šokantna vest: Napoli ga je tužio! Tačnije, tužbu je potpisao Aurelio de Laurentis, gazda napolitanskih nebeskoplavih.

Izabrane vesti

O čemu se radi? Maksimović je treći igrač kojeg je De Laurentis tužio po istoj osnovi: za podsticanje pobune u klubu. Pored srpskog fudbalera na ledu su se našli Brazilac Alan i Albanac Elseid Hisaj.

Vreme kada se sve dešavalo je jesen 2019. godine. Trener u klubu je bio Karlo Ančeloti. Posle poraza od Rome gazda Napolija je naredio produženi karantin za sve fudbalere. Ali nakon utakmice Lige šampiona protiv Salcburga gro igrača je svojevoljno napustio trenažni centar i razbesneo De Laurentisa, koji je reagovao najavljenim kaznama. Ispostavilo se da je trio Hisaj, Alan i Maksimović označen za kolovođe tog „puča“.

Sva trojica su u međuvremenu napustila Napulj, ali ih to nije spaslo tužbi. Štaviše, možda im je u tome i dodatni greh, jer je bilo onih koji su isto reagovali kao oni, međutim, nose i dalje dres Napolija.

Datum ročišta nije još određen.


tagovi

Nikola MaksimovićNapoliAurelio De Laurentis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara