Marko Živković i Filip Stevanović (© MN Press)
Marko Živković i Filip Stevanović (© MN Press)

Deca Partizana napadaju Partizan: Hoćemo da damo gol, hoćemo da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 18:51

Voždovac je na poslednjih šest superligaških mečeva kod kuće slavio pet puta

Uspešno je Partizan rešio gostovanje u Senti, iako je napad TSC- predvodio njegov đak Nenad Lukić, a igrom protivnika s klupe dirigovao Zoltan Sabo, sredinom 90-ih prvotimac kluba iz Humske. Pobedio je i Čukarički, koji je minulog vikenda u prvih 11 imao trojicu nekadašnjih članova crno-belih (Miloša Ostojića, Danila Pantića i Veljka Birmančevića). Novo kolo donosi još jedan susret sa decom kluba.

Odlazi ekipa Aleksandra Stanojevića na krov Tržnog centra „Stadion“, u subotu od 17 časova sačekaće je čak petorica igrača poniklih u „Zemunelu“. Od njih se samo Marko Živković probio do prvog tima, učestvovao u osvajanju titule 2013, ali kako uveliko igra drugu sezonu za Zmajeve ne interesuje ga preko puta, već najavljuje napad na tri boda.

Izabrane vesti

Očekujem veoma lepu, istovremeno i tešku utakmicu, jer je Partizan u nizu od šest pobeda. Volimo ovakve utakmice, učinićemo sve da slavimo. Poštujemo protivnika, ali istovremeno želimo tri boda“, istakao je desni bek Voždovca, koji ne krije plan da matira bivši klub. „Voleo bih da postignem pogodak kao potvrdu kvaliteta, a proslavio bih na način na koji uvek to radim, u zagrljaju saigrača. Više od toga ne bi bilo primereno, jer smatram da su moja forma i postignuća uspeh mog sadašnjeg kluba, ne propust prethodnog.”

Voždovac u poslednje vreme igra promenjivo, ali mu je domaći teren veliki adut. Na „veštaku“ je dobio pet od poslednjih šest utakmica, jedino mu se provukao Novi Pazar tako što je izjednačio u završnici.

Voždovac uvek ide na pobedu kad igra kod kuće. Svesni smo kvaliteta Partizana, ne možemo i ne želimo da pretimo, ali hoćemo trijumf kao protiv svakog drugog rivala koji dolazi na naš stadion”, ambiciozan je Luka Cvetićanin, krilni napadač, izrazitih brzinskih sposobnosti, koji je pre godinu i po dana napustio crno-bele.

Na sličan način, ne zaboravljajući gde je ponikao, govori i vezista Ivan Milosavljević iz „klase 2000“.

Partizanova škola ima veliku ulogu u mom razvoju, ličnom i fudbalskom. Neki od najlepših događaja u karijeri vezani su za šest godina provedenih u omladinskoj školi,” dodao je Milosavljević.

Od igrača poniklih u „Zemunelu“, u ekipi trenera Jovana Damjanovića su još Jovan Nišić, ali centralni vezista prema dogovoru dva kluba prilikom transfera nije igrao na prethodna dva međusobna okršaja i očekuje se da tako bude u subotu, dok je pitanje hoće li stručni štab odlučiti da u konkurenciju vrati Aleksu Jankovića, koji je propustio poslednja tri kola, kao i pobedu nad Javorom u Kupu Srbije.


tagovi

fk voždovacMarko ŽivkovićLuka Cvetićanin

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara